Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Predoiu: ”Cei vinovați trebuie să fie identificați pentru a răspunde conform legii”

Cătălin Predoiu: ”Cei vinovați trebuie să fie identificați pentru a răspunde conform legii”

Vinovații de producerea tragediei de la stația GPL din Crevedia trebuie să fie identificați pentru a răspunde în fața legii, a precizat Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu: ”Cei vinovați trebuie să fie identificați pentru a răspunde conform legii”
Sursa foto: Facebook / Cătălin Predoiu
de Anamaria Nedelcoff    |    27 Aug 2023   •   10:24

”Cei vinovați de producerea acestei tragedii trebuie să fie identificați pentru a răspunde conform legii”, a scris ministrul pe pagina sa Facebook.

Acesta a mai precizat că a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru a putea asigura transferurile răniților în străinătate.

”Într-un moment foarte greu, încep acest mesaj prin a transmite condoleanțe persoanelor îndurerate după tragicul incident din județul Dâmbovița.

Gândurile mele se îndreaptă și spre oamenii care au fost răniți, de asemenea spre curajoșii pompieri-salvatori, poliţişti şi jandarmi, care şi-au pus misiunea în slujba cetățenilor mai presus de propria integritate fizică.

Am activat Mecanismul European de Protecție Civilă pentru a asigura, la decizia medicilor, eventuale transferuri pentru tratament în străinătate.

Am fost împreună cu Premierul Marcel Ciolacu, la spitalele Floreasca şi Bagdasar, în care au fost transportați răniții.

Am operaționalizat imediat celula de criză la minister și voi continua să manifest atenție și să urmăresc evoluția situației până la final.

Le mulţumesc pompierilor-salvatori, polițiștilor și jandarmilor care au asigurat măsurile necesare pentru finalizarea intervenției și limitarea efectelor exploziilor și incendiului”, a mai scris Cătălin Predoiu.

Totodată, premierul Marcel Ciolacu a declarat că ”cine se va face vinovat, va suporta rigorile legii, indiferent despre cine vorbim”.

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate în urma exploziei de la stația GPL de la Crevedia, unde 58 de oameni au fost răniți, dintre care 10 intubați, iar o persoană a decedat.

Parchetul General a preluat ancheta exploziei de la Crevedia, iar astăzi se fac cercetări la faţa locului.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close