Antena 3 Actualitate Explozie Petromidia. Care este starea de sănătate a celor patru răniți

Explozie Petromidia. Care este starea de sănătate a celor patru răniți

de Mia Lungu    |    03 Iul 2021   •   14:02
Explozie Petromidia. Care este starea de sănătate a celor patru răniți
Sursa foto: Antena 3

KMG International, compania care deţine Rafinăria Petromidia din Năvodari, a transmis o comunicare prin care oferă detalii despre starea celor patru angajați răniți în urma exploziei de vineri.

"În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizați. Aceștia au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar doi dintre ei au fost transferați, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București, după stabilizare și îngrijirile medicale de specialitate.", a precizat grupul KMG International.
 
"În ceea ce privește starea colegilor internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, vă anunțăm că o persoană (53 de ani, lucrător instrumentare și control) a fost deja externat, având răni minore.
 
Al doilea coleg (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conștient și ținut sub observație de medicii constănțeni în secția post-operatorie.
 
În acest moment, starea celor doi colegi transferați la București este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate și alinarea durerilor. Suntem alături de familiile acestora și cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale.
 
Cel mai grav rănit dintre aceștia este colegul (53 de ani, operator) care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului.
 
Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafața corpului."

Nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu

Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă).
 
Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată și monitorizată, nu există riscuri pentru angajați sau mediul înconjurător.
 

×
Subiecte în articol: explozie Petromidia raniti

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close