Antena 3 Actualitate Expoziţie închinată lui Brâncuşi, succes uriaş la Bruxelles

Expoziţie închinată lui Brâncuşi, succes uriaş la Bruxelles

31 Ian 2020   •   18:01
Expoziţie închinată lui Brâncuşi, succes uriaş la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Acest weekend înseamnă ultima șansă de a vedea la Bruxelles o expoziţie unică, numită „Sublimarea formei". E, de fapt, un eveniment-retrospectivă, dedicat lui Constantin Brâncuși. Operele sale s-au bucurat de un succes uriaș. Deja s-a ajuns la un număr-record de vizitatori - peste 100 de mii. Mai mult, pentru prima dată în afara României, artistul este prezentat ca sculptor român, și nu ca sculptor francez de origine română

Festivalului EUROPALIA, numit „Videogramele unei naţiuni" se apropie de final. În cadrul său, muzeul Bozar din Bruxelles găzduiește una dintre cele mai impresionate expoziții dedicate vreodată lui Constantin Brâncuşi.

Pentru curatorul ei, Doina Lemni, dar și pentru Institutul Cultural Român, organizarea a fost cea mai mare provocare profesională, pentru că evenimentul aduce în acelaşi loc opere extrem de valoroase d epe mai multe continente.

De curând, a fost înregistrat vizitatorul cu numărul 100 000, ceea ce este un record pentru Muzeul Bozar din Bruxelles. Succesul care a depășit orice așteptare i-a făcut pe organizatori să prelungească expoziția până la data de 2 februarie.

 

 

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close