Antena 3 CNN Actualitate Magistrala de metrou M2 se extinde cu 3 stații. Daniel Băluță: ”Durata de execuție este de 9 luni”

Magistrala de metrou M2 se extinde cu 3 stații. Daniel Băluță: ”Durata de execuție este de 9 luni”

Contractul pentru extinderea magistralei de metrou M2 s-a semnat, miercuri. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei, a anunțat că durata acestui proiect este de 9 luni, la un cost de aproximativ 5 milioane de lei.

Magistrala de metrou M2 se extinde cu 3 stații. Daniel Băluță: ”Durata de execuție este de 9 luni”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Noi 2021   •   12:39

”Astăzi am semnat studiul de fezabilitate și prefezabilitate pentru realizarea extinderii stației de metrou pe magistrala M2, astfel încât comuna Berceni a devenit comuna din România care va beneficia de metrou. Cel mai probabil vom avea trei stații de metrou, vom avea aferente și trei parcări tip Park and Ride, astfel încât investiția pe care deja o derulează Sectorul 4 prin programul operațional pentru infrastruztură mare va fi continuată.

Durata de execuție a acestor demersuri este de 9 luni, conform contractului, astfel încât, în cursul anului 2022, ne vom afla în situația în care vom putea să scoatem la licitație aceste lucrări de construcție pentru extinderea magistralei M2. De data aceasta, nu este vorba doar despre o construcție, pentru că, în acest proiect, includem și garniturile de metrou aferente, astfel încât timpii de așteptare pentru călătorii din sudul Bucureștiului și din județul Ilfov să nu depășească 2 minute, 2 minute și jumătate.

Costul de extindere al magistralei M2 este de 5 milioane de lei

Costul pe care îl presupune acest studiu de fezabilitate și prefezabilitate este de 5 milioane de lei. (...) Dezvoltarea magistralei M2 vine împreună și cu un alt program guvernamental, de care Sectorul 4 sunt convins că va beneficia, și anume realizarea inelului median, cu cele două piese care se găsesc în interiorul Sectorului 4 și mă raportez aici la cele două pasaje rutiere, pasajul de pe șoseaua Turnu Măgurele peste bulevardul Metalurgiei și al doilea pasaj care traversează șoseaua Berceni, ajutând în felul acesta pe toți cei care se îndreaptă fie din spre București către Ilfov, fie din spre Ilfov către București, să nu mai piardă zeci de minute la nivelul intersecției cu șoseaua Berceni.

De ce facem aceste lucruri? Pentru că eu și domnul președinte am identificat în această zonă a sudului o zonă cu un potențial de dezvoltare extraordinar. Deja o serie de firme au investit în Sectorul 4”, a declarat Daniel Băluță.

×
Subiecte în articol: metrou Daniel Băluţă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un jandarm a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din București
x close