Antena 3 CNN Actualitate Familiile victimelor lui Şerban Huidu aşteaptă despăgubirile pe care trebuie să le plătească realizatorul tv

Familiile victimelor lui Şerban Huidu aşteaptă despăgubirile pe care trebuie să le plătească realizatorul tv

Familiile victimelor lui Şerban Huidu aşteaptă despăgubirile pe care trebuie să le plătească realizatorul tv
09 Apr 2013   •   20:45

Instanţa a decis ca realizatorul tv Şerban Huidu să plătească rudelor victimelor daune în valoare de 190.000 de euro. La o lună după această decizie, nu s-a întâmplat nimic. Întârzierea vine de la firma de asigurări, ai cărei reprezentanţi nu au respectat termenul de zece zile dat de instanţă. Pentru famiiile celor trei victime, însă, fiecare zi de aşteptare e o luptă pentru supravieţuire.

La doi ani şi jumătate de la accident, calvarul nu s-a terminat pentru rudele victimelor. Pe 14 martie, Curtea de Apel Braşov a decis ca Şerban Huidu să le plătească daune în valoare de 190.000 de euro. Despăgubiri pe care societatea de asigurări avea obligaţia să le achite în zece zile. Nu s-a întâmplat.

„Au trecut, nu s-a mişcat nimeni, nu se ştie nimic. Numai pe Ştef l-a omorât într-o clipă, dragul meu!”, spune Elena Balog, soţia uneia dintre victime.

În accident au mai murit doi oameni, un bărbat şi o femeie. Împreună se îndreptau spre Bucureşti, într-o Dacie. La ieşirea din Timişul de Sus, într-o zonă cu multe curbe, maşina condusă de realizatorul TV a intrat pe sensul opus şi i-a izbit în plin. Şoferul a murit pe loc, iar ceilalţi doi în drum spre spital.

Judecătorii Curţii de Apel l-au condamnat pe Şerban Huidu la patru ani de închisoare cu suspendare. Plus daunele. Pe care rudele victimelor încă le aşteaptă. Întarzierea vine de la firma de asigurări. 

„Ştiu că societăţile de asigurări au această practică pentru că, probabil, nici sancţiuni teribile nu au asupra lor”, explică avocatul Valentin Bodea.

Reprezentanţii companiei de asigurări susţin, însă, că plăţile vor fi făcute în câteva zile.

„Dacă întârzierea va persista şi va deveni una exagerată ne vom gândi şi la demersuri legale”, continuă avocatul.

Pentru rudele victimelor, însă, fiecare zi de aşteptare e şi o luptă de supravieţuire.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close