Antena 3 Actualitate FĂRĂ bani de protocol la BAC. Cine acceptă va fi exclus din comisii între 1 şi 5 ani

FĂRĂ bani de protocol la BAC. Cine acceptă va fi exclus din comisii între 1 şi 5 ani

28 Iun 2012   •   20:27
FĂRĂ bani de protocol la BAC. Cine acceptă va fi exclus din comisii între 1 şi 5 ani
Sursa foto: Foto: Mediafax

Strângerea de fonduri pentru protocol la examenul de bacalaureat este interzisă, iar cei care vor accepta astfel de practici vor fi excluşi din comisiile de examen pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 5 ani, a anunţat, joi, secretarul de stat Stelian Fedorca, informează Mediafax.
   
"Nu vom tolera colectarea de fonduri pentru protocol. Sancţiunile asupra celor care vor accepta o asemenea practică merg până la excluderea din comisiile de examinare pe o perioadă  de la 1 la 5 ani", a spus secretarul de stat din Ministerul Educaţiei.
   
În privinţa organizării şi desfăşurării bacalaureatului, Fedorca a precizat că, în urma discuţiilor purtate cu inspectoratele şcolare, metodologia pentru bacalaureat este respectată, sistemele de supraveghere video sunt funcţionale, iar comisiile, constituite.
   
Probele scrise ale bacalaureatului vor începe în 2 iulie cu testul la Limba şi literatura română. Pentru 3 iulie este programată proba scrisă de Limba şi literatura maternă, în 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.
   
În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.
   
În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

×
Subiecte în articol: examenul de bacalaureat
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close