Antena 3 CNN Actualitate Alertă în Capitală! Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID

Alertă în Capitală! Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID

Este oficial: Capitala a rămas fără locuri la ATI pentru cei infectaţi cu coronavirus. Medicii au căutat luni seară un loc pentru un pacient de la Institutul Marius Nasta, dar nu au găsit. 

Alertă în Capitală! Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   11:01

România s-a întors la situaţia de anul trecut, din noiembrie, când medicii căutau un loc la Terapie intensivă pentru bolnavii în stare critică.

În prezent, în Capitală, nu mai sunt locuri la secţiile de ATI, ceea ce înseamnă că cei în stare gravă care vor avea nevoie de un pat de Terapie intensivă vor fi transferaţi către alte spitale din ţară.

Medicii cer soluţii de la autorităţi

În aceste condiţii, medicii cer soluţii din partea autorităţilor, pentru că deşi a trecut un an de la primul caz COVID în România, ne confruntăm din nou cu lipsa locurilor la ATI.

România are, în continuare, sub 1.500 de locuri la Terapie intensivă, iar ultima raportare transmisă de autorităţi arată că, în prezent, sunt 1022 de persoane în stare gravă.

Medicii spun că suntem deja în al treilea val al epidemiei de coronavirus, iar numărul mare de îmbolnăviri este cauzat de tulpina foarte contagioasă din Marea Britanie.

"Trebuie să ne pregătim de valul trei al pandemiei". Medic: Toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID

România trebuie să se pregătească pentru valul trei al pandemiei de coronavirus, a atenţionat managerul Institutului Matei Balş, în exclusivitate, la Antena 3.

"România trebuie să se pregătească pentru un foarte posibil val trei al pandemiei, chiar dacă acum traversăm o perioadă de acalmie faţă de ce am avut în toamnă, o nouă reizbucnire a pandemiei este mai mult decât posibilă.

Pandemia este a noastră a tuturor şi toate segmentele sectorului medical trebuie să fie pregătite să primească şi să îngrijească pacienţi COVID", a atenţionat managerul interimar de la Institutul Matei Balş, dr. Cătălin Apostolescu, în exclusivitate la Antena 3.

Medicul a vorbit, din nou, şi despre o posibilă clacare a sistemului, motiv pentru care toate spitalele ar trebui să poată să trateze şi pacienţi cu COVID-19, a mai spus dr. Apostolescu, medicul care a tratat primul pacient COVID.

Cătălin Apostolescu: Trebuie ca toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID

"Într-o primă fază, desemnarea unor anumitor spitale a putut să funcţioneze, însă dacă numărul creşte, trebuie ca toate spitalele să fie capabile să primească pacienţi COVID şi să asigure asistenţă medicală şi pentru ceilalţi pacienţi, în acelaşi timp.

În plus, logica ne spune că un al treilea val are şanse mai mari să fie mai puternic ca valurile de până acum", a precizat medicul.

Cât priveşte noile tulpini ale virusului, medicul spune că nu neapărat acestea sunt importante, cât numărul bolnavilor.

×
Subiecte în articol: terapie intensiva COVID-19
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close