Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Bucovina a murit, arsă de vie în afumătoare

O femeie din Bucovina a murit, arsă de vie în afumătoare

Tragedie într-o comună din zona Bucovinei, unde o femeie care prepara carnea la afumătoare a căzut peste jarul încins, iar hainele i-au luat foc. Membrii familiei i-au sărit imediat în ajutor, însă rănile provocate au fost prea grave.

O femeie din Bucovina a murit, arsă de vie în afumătoare
Sursa foto: foto:arhiva
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   18:15

Aşa cum este obiceiul în Bucovina, după tăierea porcului, oamenii pun cârnaţii, slana şi alte bucăţi de carne la afumat. Este şi cazul familiei din localitatea Dorenşti, judeţul Suceava, lovită de necaz chiar înainte de Crăciun.

O femeie de 73 de ani pregătea bucatele pentru afumat. Era în gospodărie alături de fiul, nora şi o nepoată. La un moment dat, bătrâna a făcut o mişcare imprudentă şi a căzut peste afumătoarea încinsă. Flăcări i-au sărit pe haine iar bucăţile textile s-au aprins imediat.

Cei din jur au sărit imediat cu găleţi cu apă pentru a o stinge pe femeie, însă focul i-a provocat femeii arsuri pe mai bine de 40% din suprafaţa corpului. Ea a fost transportată la spitalul din Rădăuţi cu arsuri de gradul patru pe abdomen, mâini şi picioare. 

Deşi, iniţial, medicii se declaraseră optimişti în ceea ce priveşte recuperarea victimei, în două săptămâni starea ei de sănătate s-a agravat. Ea a fost transferată la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, pe data de 20 decembrie.

Acum, la mai bine de 15 zile de la incident, medicii nu au mai putut face nimic, iar bătrâna a decedat, anunţă ziardesuceava.ro.

Pompierii avertizează populaţia asupra pericolului improvizaţiilor din gospodării. De la grătare şi arăzătoare pentru porc, la afumători şi instalaţii electrice, toate pot provoca răni grave şi chiar decesul celor care nu le manevrează corespunzător.

×
Subiecte în articol: Suceava
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close