Antena 3 CNN Actualitate "M-au trecut fiori reci. S-au uitat la acte şi mi-au spus că, de fapt, sunt moartă" | O moldoveancă încearcă să îşi recapete viaţa, după ce a fost declarată decedată în acte timp de doi ani

"M-au trecut fiori reci. S-au uitat la acte şi mi-au spus că, de fapt, sunt moartă" | O moldoveancă încearcă să îşi recapete viaţa, după ce a fost declarată decedată în acte timp de doi ani

O femeie din Republica Moldova, stabilită în Germania, a avut un adevărat şoc la vamă când a aflat de la poliţişti că ea,de fapt, figurează în acte ca fiind decedată încă din 2021. Iată cum s-a petrecut totul.

"M-au trecut fiori reci. S-au uitat la acte şi mi-au spus că, de fapt, sunt moartă" | O moldoveancă încearcă să îşi recapete viaţa, după ce a fost declarată decedată în acte timp de doi ani
Sursa foto: GettyImages | Facebook | Poliţa de Frontieră Română
de Claudia Popovici    |    01 Sep 2023   •   20:50

Maria Mereuță, în vârstă de 59 de ani, stabilită în Germania a decis să vină acasă la copii, la Chişinău, într-o scurtă vacanță. La controlul vamal însă femeia a aflat cu stupoare că în acte ea figurează ca fiind, de fapt, moartă de mai bine de doi ani. 

Totul a ieşit la iveală când femeia a decis să prezinte la verificările de la frontieră pașaportul moldovenesc, în locul celui românesc. 

"S-a uitat în acte și mi-a spus, mă scuzați, dar sunteți decedată din 2021. Când am ajuns la secția de pașapoarte am așteptat o oră și ceva. M-a primit și când mi-a spus doamna de acolo ce se întâmplă cu pașaportul meu, m-au trecut fiori reci. Mi-a zis: 'Sunteți înregistrată ca decedată din 2021 și acum trebuie să demonstrați că sunteți aceeași persoană', a declarat femeia la PRO TV Chișinău, citat de focuspress.ro.

Femeii i-a fost ridicat pașaportul și a primit un certificat provizoriu, eliberat de Poliția de Frontieră, pentru a trece vama şi a ajunge acasă la familia ei. 

Revoltată de situaţia care a costat-o viața, în acte, s-a adresat unui avocat care a făcut demersurile necesare pentru a-i fi deblocat şi returnat pașaportul de urgenţă. Mai mult femeia a cerut şi despăgubiri în valoare de 15.000 de lei cu titlu de pagube materiale şi a depus plângeri către ASP (Agenția Servicii Publice) și Poliția de Frontieră. 

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close