Antena 3 CNN Actualitate Momentul în care o femelă de râs își hrăneşte puii în pădurile României. Imaginile sunt surpinse în Munţii Apuseni

Momentul în care o femelă de râs își hrăneşte puii în pădurile României. Imaginile sunt surpinse în Munţii Apuseni

O femelă de râs a fost surprinsă de camerele de supraveghere montate în Parcul Natural Apuseni în timp ce își hrănea puii.

Momentul în care o femelă de râs își hrăneşte puii în pădurile României. Imaginile sunt surpinse în Munţii Apuseni
Sursa foto: Gettyimages | kjekol
de Ioana Mircea    |    01 Feb 2023   •   14:01

Doi pui de râs au fost surprinși în timp ce mama lor îi hrănea în Parcul Natural Apuseni. Imaginile au fost surprinse de camerele video ascunse în pădure.

"Colegii noștri au identificat un exemplar de căprioară prinsă de către râs și au decis să monteze o cameră de monitorizare. În imagini se poate observa cum acest redutabil și discret prădător se hrănește câteva nopți la rând. În primă fază cei doi pui care au o vârstă de aproximativ 10 luni doar asistă în timp ce mama mănâncă, după care sunt lăsați și ei să se apropie de pradă.

Le-au rămas doar două luni în care să deprindă și să învețe de la mamă abilitățile de a trăi pe cont propriu. La final ca orice felină încearcă să își ascundă prada acoperind-o cu frunze”, au povestit cei de la Parcul Natural Apuseni.

Citeşte şi: Creatură mutant, fătată de o scroafă, în Argentina. Fermierul s-a îngrozit: "Este prima dată când văd așa ceva"

Potrivit WWF, 1.200 – 1.500 de râşi trăiesc în pădurile din România, figurând pe lista animalelor strict protejate.

×
Subiecte în articol: Muntii Apuseni
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close