Antena 3 CNN Actualitate Fenomen rar în România. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

Fenomen rar în România. Anunț de ultimă oră al meteorologilor

Vremea împarte România în două. Meteorologii au emis cod galben de viscol pentru unele judeţe, în timp ce în altele temperaturile sunt peste normalul perioadei.

Fenomen rar în România. Anunț de ultimă oră al meteorologilor
Sursa foto: pixabay.com
de Gabriel Dano    |    28 Ian 2022   •   17:12

"Avem un mesaj de atenționare meteorologică de cod galben ce vizează zona montană. De altfel, avem vânt și în zonele mai joase de relief, începând din această după-amiază, dar la viteze mai mici, 45-55 km/h, atât cât să ne deranjeze.

Vom mai avea un astfel de pasaj cu intensificări ale vântului, viteze foarte mari în zonele montane, mâine, sâmbătă spre duminică. Vântul se va intensifica atât în zona montană, cât și în zonele mai joase de relief. Ne așteptăm ca până duminică, deși vom avea un fond termic bun, temperaturi până la 9-10 grade în sudul țării, vântul va prezenta intensificări în toate zonele.

Săptămâna viitoare ne vom regăsi într-un regim termic plăcut pentru această perioadă, cam toată săptămâna, deși vor fi ușoare variații de la o săptămână la cealaltă, Temperaturile maxime vor fi în general pozitive, mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă și vorbim de valori de la 0-1 grad până la 9-10 grade în sudul teritoriului. Însă minimele vor fi în continuare negative", a precizat meteorologul ANM Alina Șerban, în exclusivitate la Antena 3.

Prognoza meteo sâmbătă, 29 ianuarie

În vestul, centrul şi nordul ţãrii, ziua cerul va fi variabil şi doar izolat, în special la munte trecãtor va ninge slab, iar noaptea, înnorãrile se vor accentua şi aria precipitaţiilor se va extinde treptat. Va ninge dar trecãtor, cu o probabilitate mai mare în Banat şi Crişana, precipitaţiile vor fi şi sub formã de ploaie şi lapoviţã, condiţii în care, izolat vor fi depuneri de polei. Pe arii restrânse, cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate în nord-vest şi în zona Munţilor Apuseni. În restul teritoriului, cerul, mai mult senin în prima parte a intervalului va avea înnorãri noaptea, însã probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. La munte vor fi intensificãri ale vântului, iar în zona înaltã, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, mai ales în a doua parte a intervalului vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare, ziua local în est şi pe arii restrânse în sud-vest şi centru, iar noaptea în nord-vest. Temperaturile maxime se vor situa între -4 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade.
Presiunea atmosferică va scadea usor dinspre nord, incat regimul baric va ramane apropiat de cel normal.

Prognoza meteo duminică, 30 ianuarie

Vremea va fi vântoasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar la munte, la altitudini mari vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h şi va fi viscol. În zonele joase de relief, vor fi intensificãri ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe arii restrânse, cu precãdere în Oltenia, în sud-vestul Munteniei şi în Transilvania, rafalele vor depãşi 60...65 km/h. Înnorãrile vor persista în zonele montane şi submontane şi local în centru, iar în restul teritoriului, cerul, mai mult noros în primele ore ale zilei, ulterior se va degaja treptat. Temporar va ninge la munte şi în Maramureş, iar pe alocuri, în regiunile vestice, centrale şi estice se vor semnala precipitaţii mixte. Cantitãţile de precipitaţii, local vor fi mai însemnate la munte, cu precãdere în masivele nordice. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât cele normale datei, se vor încadra în general între 2 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade. Izolat, noaptea se va forma ceaţã.
Presiunea atmosferică va scadea dinspre nord-est, rapid si probabil accentuat in acea parte a tarii.

Prognoza meteo luni, 31 ianuarie

Vremea va fi în rãcire în jumãtatea de nord-vest, însã, în marea lor majoritate valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri la munte precum şi în nord şi nord-vest, unde doar cu totul izolat şi trecãtor va fulgui, în timp ce, în restul zonelor cerul va fi variabil, mai mult senin în sud şi sud-est. Începând cu orele serii, înnorãrile se vor extinde treptat şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţãrii, iar pe arii restrânse, temporar se vor semnala precipitaţii slabe. Acestea vor fi mixte în regiunile sud-vestice şi sub formã de ninsoare în cele nord-vestice, centrale şi la munte. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va continua sã sufle tare în prima parte a intervalului în zona montanã înaltã, unde zãpada va fi spulberatã. În restul teritoriului, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale ziua, îndeosebi în sudul, centrul şi estul ţãrii, viteze mai mari urmând a se înregistra în nord-estul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 2 grade. Izolat dimineaţa va fi ceaţã.

Prognoza meteo marți, 01 februarie

Cerul va avea înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe, ziua pe suprafeţe mici -mixte în sud-vest şi sub formã de ninsoare în centru, nord şi la munte, iar noaptea, local sub formã de ninsoare în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în a doua parte a intervalului în nord-vest şi în zona înaltã a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -9 şi 1 grad.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close