Antena 3 CNN Actualitate Fenomene extreme în weekend! Ultimul anunț de la meteorologi

Fenomene extreme în weekend! Ultimul anunț de la meteorologi

Fenomene extreme în weekend! Ultimul anunț de la meteorologi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Dec 2018   •   17:56

Vremea se va menţine rece pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, dar mai ales centru, sud şi est. Cerul va prezenta înnorãri şi se vor semnala precipitaţii slabe, ziua predominant sub formã de ninsoare, pe arii restrânse în regiunile nordice, iar noaptea vor fi ploi în Banat, Crişana şi nordul Moldovei, precipitaţii mixte în Maramureş, local în Transilvania şi în zonele de munte. Pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, precum şi la munte va fi gheţuş sau polei. 

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în noaptea precedentã, vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade. În zonele joase din sud şi sud-est mai ales dimineaţa şi noaptea, local va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

VREMEA. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă, 8 decembrie

Vremea se va încãlzi în toate regiunile, dar va fi în general închisã. Temporar se vor semnala precipitaţii mai ales sub formã de ploaie, ziua pe arii extinse în vest, centru şi nord, iar seara şi noaptea, local şi în rest. La munte, în primele ore ale intervalului vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile.

Izolat vor mai fi condiţii de polei, în centru şi nord-estul teritoriului, iar noaptea, posibil şi în sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade, iar cele minime în general între -2 şi 5 grade. În zonele joase mai ales din sudul ţãrii, dimineaţa, pe arii restrânse va mai fi ceaţã.

VREMEA. PROGNOZA METEO pentru duminică, 9 decembrie

Cerul va avea înnorãri şi local se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie, în primele ore ale zilei în sud-estul ţãrii, iar seara şi noaptea îndeosebi în vest, nord-vest şi centru.

În zona de munte vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat vor mai fi condiţii pentru depuneri de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, cu precãdere în zona înaltã, dar la cote mai reduse şi în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade. Îndeosebi noaptea, în zonele joase de relief din sud şi est, izolat se va semnala ceaţã.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close