Antena 3 Actualitate Fenomenul "freezing rain" în Bucureşti. ANM: Este posibil să apară pe o zonă mai extinsă decât se estimase iniţial

Fenomenul "freezing rain" în Bucureşti. ANM: Este posibil să apară pe o zonă mai extinsă decât se estimase iniţial

de G.S.    |    04 Feb 2012   •   15:38
Fenomenul "freezing rain" în Bucureşti. ANM: Este posibil să apară pe o zonă mai extinsă decât se estimase iniţial
Sursa foto: Foto: photo.accuweather.com

Fenomenul „freezing rain” prognozat de ANM a apărut în unele zone ale ţării şi se va produce şi în Bucureşti, începând de sâmbătă după-masă. Fenomenul urmează să se instaleze în zone chiar mai extinse decât se estimase iniţial, conform directorului ANM, Ion Sandu.

„Noi nu greşim prognozele. Ne aşteptam ca acest lucru să se întâmple şi a început deja să se întâmple. Depinde de cantităţi şi de temperaturi, însă este posibil să apară pe o zonă mai extinsă decât se estimase iniţial. Trebuie ţinut cont însă că formarea lui depinde exclusiv de cantităţile de ploaie şi de temperaturi”, a declarat Ion Sandu, pentru Mediafax.

Directorul ANM a amintit că nu este cazul ca populaţia să intre în panică din cauza ninsorii şi a viscolului, dar a ţinut să atenţioneze asupra momentului în care ninsoarea se va transforma în ploaie.

„Atunci am putea avea probleme mari, pentru că va fi polei şi am putea fi, practic, blocaţi din punctul de vedere al transportului rutier. Acesta este, după mine, momentul cheie. Restul discuţiilor despre nămeţi înalţi şi altele de acest gen sunt supoziţii care, în prezent, pe datele meteo pe care le avem, nu se confirmă”, a spus Sandu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close