Antena 3 CNN Actualitate Fetiţa de trei ani, rănită după explozia unei rulote de fast-food în Maramureş, este în stare gravă şi a fost transportată la Bucureşti

Fetiţa de trei ani, rănită după explozia unei rulote de fast-food în Maramureş, este în stare gravă şi a fost transportată la Bucureşti

Fetiţa de trei ani, rănită în explozia rulotei din Maramureş, a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Minora este intubată, iar starea ei este gravă.

Fetiţa de trei ani, rănită după explozia unei rulote de fast-food în Maramureş, este în stare gravă şi a fost transportată la Bucureşti
Sursa foto: ISU Maramures
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2023   •   12:18

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, luni, la o rulotă de tip fast food, în centrul comunei Botiza, din județul Maramureș.

În momentul exploziei, fetiţa de trei ani se afla în braţele tatălui său, iar din cauza rănilor, aceasta a fost transportată, iniţial, la Sibiu, cu elicopterul SMURD.

"ISU Sibiu a intervenit la Aeroportul Internaţional Sibiu pentru a prelua o pacientă de sex feminin, minoră, în vârstă de 3 ani.

Echipajul SMURD, încadrat cu medic, o va transfera la spitalul de arşi din Bucureşti. Pacienta este intubată şi ventilată mecanic, având arsuri pe faţă şi pe membre", a declarat Andreea Ştefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Citeşte şi: Un camion care transporta carton a luat foc pe autostrada A 10

Luni seară, fetiţa a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Din păcate, minora este intubată, are arsuri la nivelul feţei, mâinilor şi gambelor, iar starea ei este destul de gravă.

Medicii de la Grigore Alexandrescu au transmis că, în funcţie de evoluţia locală, vor decide dacă este necesară şi o intervenţie chirurgicală de grefare.

Alţi patru oameni au fost răniţi în timpul exploziei

Pe lângă fetiţa de trei ani, încă patru oameni au fost afectaţi de explozie, iar rănile suferite de aceştia sunt, de asemenea, serioase.

"Doi dintre ei au arsuri de 15% şi vor urca pe Secţia de Chirurgie Plastică, în paturile de arşi. 

Ceilalţi doi, un pacient de 40 de ani, cu arsuri de 40%, va merge la ATI, iar pacienta de 26 de ani este intubată şi are arsuri pe căile respiratorii de 15%", a spus Alexandru Oros, manager Spitalul Judeţean Baia Mare.

Pompierii spun că primele cercetări de la fața locului arată că explozia s-ar fi produs din cauza unei butelii.

Rulota care a explodat îi aparţinea unui localnic şi era parcată de opt zile în centrul localităţii Botiza, din judeţul Maramureş.

Poliţiştii au început cercetările pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close