Antena 3 CNN Actualitate Firea, despre criza sanitară: "Vaccinul este o salvare iluzorie, există și alte măsuri la îndemână”

Firea, despre criza sanitară: "Vaccinul este o salvare iluzorie, există și alte măsuri la îndemână”

Liderul PSD la Bucureşti, Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, că România este singura țară care face în prezent distincția între spitale pentru bolnavi Covid și spitale non-Covid.

Firea, despre criza sanitară: "Vaccinul este o salvare iluzorie, există și alte măsuri la îndemână”
de Claudia Popovici    |    25 Noi 2020   •   23:15

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că spitalele suport Covid sunt foarte aproape de capacitatea maximă.

Gabriela Firea consideră ca această separaţie dintre spitalele Covid şi non-Covid pune presiune pe sistemul medical.

”Suntem singura țară care avem această separație: spitale Covid, foarte puține, în special cele de boli infecțioase, și celelalte spitale unde de asemenea pacienții cronici sunt primiți cu foarte mare dificultate pentru că de asemenea s-au impus niște reguli, unele pur și simplu împovărătoare și foare greu de îndeplinit de către medici”, a precizat Firea.

Ea reaminteşte apoi de modul în care alte spitale din Europa au adoptat sistemul mixt unde triajul bolnavilor se face în circuite separate

„În acest moment în întreaga Europă și nu doar, toate spitalele sunt pregătite atât de bine, cu circuite separate, cu zone de triaj, cu echipamente sanitare și de protecție, astfel încât orice pacient care se prezintă, că este Covid, că nu este Covid, este tratat în aceeași unitate spitalicească”, a mai spus Gabriela Firea la RomaniaTV.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut că statul face în permanenţă eforturi pentru a suplimenta numărul de paturi din spitale

"Așa dispare tema lipsei paturilor, lipsei spațiilor, a dotărilor și a personalului ATI, a ventilatoarelor și așa mai departe, încât orice spital trebuie să fie pregătit pentru a primi absolut orice tip de pacient”, a mai punctat Gabriela Firea.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că doar la nivel teoretic s-ar putea prelucra 50.000 de teste pe zi, însă la acest moment nu există cerere pentru o testare mai extinsă.

"Și testarea, bineînțeles, pentru limitarea răspândirii, dar aceasta nu s-a dorit, nu se dorește, probabil că la finalul pandemiei vom afla de ce”, a mai precizat Gabriela Firea.

Firea:”Vaccinul este o salvare iluzorie, există și alte măsuri la îndemână”

"Noi vorbim acum despre o salvare iluzorie, și anume un vaccin care nu este omologat, nu este produs… dar nu vorbim despre ceva ce putem accesa imediat, și anume dotarea spitalelor, transformarea tuturor în și Covid și non-Covid și testarea”, a spus Gabriela Firea.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Klaus Iohannis
Parteneri
Accident masiv în Polonia! Cel puțin 17 oameni au fost răniți
x close