Antena 3 CNN Actualitate Firea: Guvernul minte despre paturile ATI. Se dorește întreținerea stării de panică!

Firea: Guvernul minte despre paturile ATI. Se dorește întreținerea stării de panică!

Gabriela Firea acuză Guvernul că dezinformează când spune că în București nu mai sunt paturi pentru bolnavii de COVID-19. Edilul adaugă că românii sunt speriați cu declarații false la televizor, deoarece se dorește să fie stare de panică în rândul populației.

Firea: Guvernul minte despre paturile ATI. Se dorește întreținerea stării de panică!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    18 Iul 2020   •   11:50

"Si azi, sunt spitale de linia 1 si 2 care detin 600-700 de paturi normale si 50-60 de paturi de ATI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale si cate 20 de paturi de ATI, pe motiv ca nu au personal. Dar acestea exista fizic. De ce nu se extind aceste sectii cu resursele existente?

Si de ce nu se preocupa IMEDIAT (insemnand acum) Ministerul sanatatii sa transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucuresti, pentru a putea raspunde prompt nevoilor pacientilor?

Sau le convine sa anunte la televizor ca au trimis un pacient la Ploiesti, pentru ca nu mai erau paturi ATI libere in Bucuresti?! Mai mare rusinea! Sunt si suficiente paturi de spital, de toate categoriile, exista si personal medical foarte bine pregatit!

Gabriela Firea: Se doreste intentionat sa fie panică și haos generalizat

Nu exista, in schimb, interes pentru pacienti, corectitudine in informarea romanilor si , mai ales, organizarea judicioasa a resurselor umane si medicale existente! Se doreste intentionat sa fie stare de panica in randul populatiei! Sa fie haos generalizat!

Sa-i speriem pe romani cu declaratiile false la televizor dar sa ne facem si de ras in intreaga Europa! Autoritatile noastre se prezinta in vazul lumii ca fiind neputiinioase sa lupte cu virusul, avand toate instrumentele necesare la dispozitie, pe banii romanilor!

Sunt strigatoare la cer incompetenta si lipsa de respect fata de romani! Ocupati-va de pacienti, aveti cu ce, si lasati manipularile si dezinformarile!", e mesajul postat de primarul Gabriela Firea, pe Facebook.

Raed Arafat: În București nu mai sunt locuri la ATI

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri seară că situația situația din București „începe să devină îngrijorătoare” din cauza crizei Covid-19 pentru că nu mai sunt paturi la secțiile de terapie intensivă.

Din acest motiv pacienții din București vor trebui transferați în afara Capitalei, la care se adaugă problema lipsei de personal.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, vineri seară, la Digi 24.

Dacă la prânz au fost anunțate 799 de cazuri, la ora 18.00 erau deja 866 de cazuri iar sâmbătă cifra se va apropia de 900, a mai spus Raed Arafat.

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea guvern panica
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close