x close

Firea: Violența domestică, în creștere în perioada pandemiei

de D.G.    |    01 Apr 2020   •   19:07
Firea: Violența domestică, în creștere în perioada pandemiei Facebook

Crește numărul cazurilor de violență domestică în perioada de izolare și distanțare socială, spune primarul Capitalei, Gabriela Firea, care anunță că a fost deschis, miercuri, cel mai mare centru pentru victimele din București.

Firea s spus că centrul pentru victimele violenței domestice, amenajat de Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială, are 32 de garsoniere și 4 apartamente cu două camere, adică o capacitate de 100 de locuri.

„În această perioadă dificilă pentru noi toți, pentru a fi în siguranță, este necesar ca toata lumea să rămână în casă, însă, din nefericire, sunt persoane care NU sunt în siguranță în propriul cămin, se simt izolate, speriate și lipsite de apărare. Este vorba despre femeile victime ale violenței domestice! Conform statisticilor, în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, de aceea noi ne-am pregătit să oferim adăpost acestor persoane”, a spus primarul Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

În prezent, în centru sunt cazate opt mame și 14 copii.

Centrul oferă găzduire pe o perioadă de până la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrană, asistență juridică, asistență psihologică și socială, locuri de muncă.

Directoarea DGASMB, Cosmina Simiean, a explicat, la rândul său, că orice femeie din București, victimă a violenței domestice, care are nevoie de ajutor, poate suna la numărul unic național 0800 500 333.

Citeşte mai multe despre:

Gabriela Firea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati