Antena 3 CNN Actualitate Fiul de un an al primarului ieșean Mihai Chirică, proprietar de imobil de 250.000 de euro. Edilul dă vina pe adversarii politici pentru scandalul public: „Este un lucru firesc și legal”

Fiul de un an al primarului ieșean Mihai Chirică, proprietar de imobil de 250.000 de euro. Edilul dă vina pe adversarii politici pentru scandalul public: „Este un lucru firesc și legal”

Fiul de un an al primarului ieșean Mihai Chirică, proprietar de imobil de 250.000 de euro. Edilul dă vina pe adversarii politici pentru scandalul public: „Este un lucru firesc și legal”
12 Iun 2019   •   17:16

Ștefan Chirica, fiul de un an și 9 luni al lui Mihai Chirică, primarul orașului Iași, a achiziționt pe când avea doar 11 luni, un imobil în valoare de 250.000 de euro. Informația a apărut în presa locală, iar edilul din Iași dă vina pe adversarii politici pentru izbucnirea unui scandal public cu un „lucru firesc și legal”.

Primarul Mihai Chirică a dat comunicat în legătură cu achiziția făcută de copilul său. „Condamn cu vehemență încercarea unor adversari politici – prin intermediul unor aşa-ziși „jurnaliști” – de a transforma un lucru absolut firesc și legal într-un scandal public al cărui scop nu este doar denigrarea mea, ci și a familiei mele, ceea ce este absolut inacceptabil. Nu am nimic de ascuns și pot da orice explicații oricărui jurnalist al cărui demers este de bună credință și respectă deontologia profesională. Sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare. Achiziția terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial și fiscal. Proprietarul terenului este fiul meu, Ștefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor. În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentația de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranța și nici confortul necesare pentru familia mea”, susține Chirica. 

Potrivit reporteris.ro, copilul cel mic al primarului din Iaşi, Mihai Chirica, a achiziţionat un teren în valoare de 250.000 de euro. La data achiziţiei, în august 2018, băiatul avea doar 11 luni, iar pentru ca afacerea iniţiată de minor să se poată realiza, curator i-a fost bunica sa, Silvia Chirica, mama primarului, în vârstă de 74 de ani.

Tranzacţia a fost realizată la notar, între copilul primarului şi Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu şi Ioana Piscureanu. Cei din urmă i-au dat, din punct de vedere legal, copilului un teren de 836 de metri pătraţi, pe care se află o casă de 136 de metri pătraţi, cu cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri şi două pivniţe, şi un garaj de 18 metri pătraţi. În schimb au primit 1.159.425 de lei, echivalentul a 250.000 de euro, arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: Mihai Chirica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close