Antena 3 Actualitate Florin Cîțu, despre diferența dintre persoanele vaccinate/nevaccinate în restaurante

Florin Cîțu, despre diferența dintre persoanele vaccinate/nevaccinate în restaurante

de Laura Dinu    |    06 Mai 2021   •   11:26
Florin Cîțu, despre diferența dintre persoanele vaccinate/nevaccinate în restaurante
Sursa foto: Hepta

Întrebat cum se va face diferența între persoanele vaccinate și nevaccinate, premierul Florin Cîțu a declarat că, în acest moment, ”se poate verifica dacă o persoană este vaccinată, în aplicații, cu un simplu CNP”.

„Deocamdată, este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluțiile la INSP. S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP. Deci, se poate verifica foarte ușor!”, a spus premierul Florin Cîțu.

„Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”, a precizat premierul, după întâlnirea cu reprezentanții industriei HORECA. 

De la 1 iunie, fără mască pe plajă

 Începând cu 1 iuie se elimină obligativitatea purtatului măștilor de protecție pe plajele de pe litoral, însă măsura va fi condiționată de distanțarea șezlongurilor, iar sezonul estival va fi deschis în două etape, mai transmite premierul Florin Cîțu.

„Să putem să fim pe litoral, pe plajă, fără mască, să putem să fim la restaurant la capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei (Horeca - n.r.) am primit mai multe propuneri și soluții foarte bune pe care le vom pune mâine (vineri - n.r.) pe agenda comitetului interministerial.

Promisiunea mea e că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, apoi de la 1 august o altă etapă. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, spune Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în luna octombrie

 

 

Prognoza meteorologilor pentru următoarele săptămâni

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close