Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu îi răspunde dur edilului din Vama Veche: ”Nu mă poate opri niciun primar!”

Florin Cîțu îi răspunde dur edilului din Vama Veche: ”Nu mă poate opri niciun primar!”

Primarul din Limanu i-a spus lui Florin Cîțu că nu este binevenit în Vama Veche. Asta după ce premierul spunea că va merge la Vama Veche, la distracție, după ridicarea restricțiilor, să fie alături de tineri.

Florin Cîțu îi răspunde dur edilului din Vama Veche: ”Nu mă poate opri niciun primar!”
de Laura Dinu    |    28 Mai 2021   •   08:04

Primarul însă i-a tăiat elanul. Edilul PSD este nemulțumit că alocarea dată de Consiliul Județean comunei sale a fost de doar 25.000 de lei. Florin Cîțu i-a răspuns dur acestuia: ”Să condiționezi vizita premierului de niște bani de la buget, pare așa, foarte PSD-istă chestia asta”. Premierul a mai spus: ”voi merge la Vama Veche și în orice stațiune din România, pentru că vreau să susțin turismul în această vară și nu mă poate opri niciun primar. 

”La Consiliul Județean nu este premierul, în primul rând. În al doilea rând, ar fi bine să ne uităm la gradul de colectare a taxelor și după aceea să discutăm. Dar să condiționezi prezența premierului de niște bani de la buget, pare așa, foarte PSD-istă chestia asta. Se făcea numai pe vremea PSD-iștilor, să spui: domne, îmi dai bani și ai voie să vii aici. 

Eu îi anunț pe Români că voi merge în Vama Veche și în orice stațiune din România pentru că vreau să susțin turismul în această vară și nu mă poate opri niciun primar”, a declarat Florin Cîțu. 

Primarul din Limanu, mesaj pentru Cîțu: "Dacă iubește Vama Veche îl rog să ne susțină"

Primarul comunei Limanu, localitate de care aparține și satul Vama Veche, unde premierul Cîțu a anunțat că vrea să petreacă o noapte de distracție odată cu ridicarea restricțiilor, a oferit o serie de clarificări cu privire la mesajul transmis în cursul zilei de joi.

Edilul spune că nu a dorit să îl jignească pe Florin Cîțu prin mesajul său, iar dacă premierul ajunge în Vama Veche, îl roagă să îi facă o vizită, pentru a discuta despre administrația locală și modul în care zona poate fi dezvoltată.

"Vreau să corectez o afirmație, Vama Veche nu este o stațiune, Vama Veche este un sat care aparține de comuna Limanu. Nu este o stațiune.

Referitor la ce au înțeles anumite persoane, că noi i-am interzice domnului Cîțu să vină în Vama Veche, este fals! Era doar o recomandare, ținând cont de modul în care colegii dânsului administrează județul Constanța. Aici mă refer la conducerea CJ Constanța, fiind în acest moment administrată de către un președinte al PNL.

E o dezamăgire a noastră, pentru modul cum au înțeles în ședința de ieri să distribuie sume din cote defalcate din impozitul pe venit, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală. Localitatea pe care o reprezint a primit efectiv 25.000 de lei. Dacă cineva îmi poate spune ce poți realiza cu 25.000 de lei, îmi pare rău", a spus primarul de la Limanu, la Antena 3.

Edilul spune că pentru foarte multe persoane Vama este cool doar în timpul verii, în afara sezonului problemele comunității rămânând în responsabilitatea localnicilor. Astfel, primarul de la Limanu cere susținere din partea premierului, reamintind că CJ Constanța nu a alocat pentru Limanu și Vama Veche sumele solicitate pentru dezvoltare.

"Este frumos să te dai vamaiot pentru că e un loc cool, dar pentru unii Vama există doar vara, pentru o petrecere pe plajă, iar cu problemele reale rămân să se lupte localnicii. Nu am vrut să îl jignesc, am tot respectul față de dânsul, dar am vrut să îi transmit atât premierului Cîțu, un mesaj politic, ca între oameni politici. (...) Drumul către Vama Veche trece prin fața Primăriei Limanu, îl invit, când vine în Vama Veche, poate veni să bem o cafea și putem să dezbatem aspecte administrative legate de un management eficient al resurselor publice. Poate găsim diferite soluții pentru a rezolva un management de criză, cu buget tăiat complet de colegii săi de partid (...) Dacă iubește acest loc îl rog să îl susțină, să ne susțină și să schimbe atitudinea colegilor dumnealui când distribuie și alocă resurse financiare",  a explicat Daniel Gheorghe Georgescu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close