Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu își arată colții: ”Dacă PSD consideră că suntem partizani pot să stea în opoziție”

Florin Cîțu își arată colții: ”Dacă PSD consideră că suntem partizani pot să stea în opoziție”

Președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit, miercuri, despre criza energetică și despre situația financiară a României.

Florin Cîțu își arată colții: ”Dacă PSD consideră că suntem partizani pot să stea în opoziție”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2022   •   15:02

Întrebat dacă PNL se consideră vinovat pentru criza energetică, având în vedere că PSD ar susține faptul că PNL sunt ”partizanii” crizei, Florin Cîțu a răspuns:

„Eu nu am auzit așa ceva. E ciudat să fii într-o coaliție și cineva să acuze așa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii pot să stea în opoziție din nou.”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă guvernarea a fost mai ușoară cu USR sau cu PSD, liderul PNL a răspuns:

„Guvernarea este întotdeauna un lucru complicat. Ne interesează ca orice soluție să fie în interesul românilor. Discuții vor fi întotdeauna. Este important ca soluțiile să fie cele mai importante pentru români.”, a spus Florin Cîțu.

Chestionat cu privire la declaraţia PSD, care s-a arătat nemulţumit de actuala ordonanţă de compensare a energiei, Florin Cîţu şi-a arătat disponibilitatea pentru orice altă soluţie care să fie legală.

PSD nu este mulțumit pe deplin cu forma ordonanței de urgență pe care Guvernul a adoptat-o marți în scopul limitării creșterii facturilor la energie și gaze, transmit social-democrații. Ei afirmă că reglementarea prețurilor la energie și gaze, cel mai devreme de la 1 aprilie, este „absolut necesară”.

Citește și: Florin Cîţu: "Sunt de acord să scadă facturile pe ianuarie, dar să fie legal"

Florin Cîțu s-a declarat ”îngrijorat” de faptul că România se împrumută cu dobânzi mai mari.

„Eu v-am spus îngrijorările mele: despre ceea ce întâmplă pe piața financiară cu dobânzile. Dacă mă uit la costul pe care îl plătim la dobânzi, în fiecare lună mai mare, am fi avut bani acolo și pentru compensări de facturi, și pentru măriri de salarii, și pentru dublarea alocațiilor. Acolo e o problemă.

Am avut câteva discuții cu instituții internaționale. Sunt îngrijorat de perspectiva negativă care rămâne. Anul trecut am reușit să avem două agenții de rating care au crescut perspectiva la pozitiv, nu știu dacă mai putem și anul acesta. Vom vedea ce se va întâmpla.", a declarat Florin Cîțu.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PSD PNL
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close