Ce au discutat premierul Florin Cîțu şi prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în prima convorbire dintre cei doi

de Georgiana Adam    |    27 Ian 2021   •   21:00
Ce au discutat premierul Florin Cîțu şi prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în prima convorbire dintre cei doi Hepta

Premierul Florin Cîțu a avut, miercuri, prima discuție cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, de Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului. În conversația lor, cei doi premieri au reconfirmat faptul că România și Israel împărtășesc multe valori comune.

Premierul Florin Cîțu a anunţat pe Facebook că discuţia cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu a avut loc, deloc întâmplator, de Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului.

Pe lângă omagiul adus victimelor Holocaustului, premierul Florin Cîțu a precizat că i-a transmis omologului israelian că, România cinstește memoria celor asupriți și respinge puternic orice formă de discriminare.

"Astăzi (n.r miercuri, 27 ianuarie) am avut prima convorbire telefonică cu omologul meu israelian, Benjamin Netanyahu. Dincolo de evocarea relațiilor bilaterale excelente dintre România și Israel, am discutat despre stadiul campaniilor de vaccinare din țările noastre.

Convorbirea cu Prim-ministrul Netanyahu a avut loc, deloc întâmplator, de Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului. Pe lângă omagiul adus victimelor Holocaustului, i-am transmis omologului meu că România cinstește memoria celor asupriți și respinge puternic orice formă de discriminare", a spus Florin Cîţu în postarea de pe Facebook.

În dialogul lor, cei doi premieri au reconfirmat faptul că România și Israel împărtășesc multe valori comune.

"Sunt convins că relația dintre țările noastre va evolua în continuare într-un ritm bun", a conchis Florin Cîţu pe Facebook.

Ziua internaţională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată în fiecare an la 27 ianuarie, conform rezoluţiei A/RES/60/7, adoptată la 1 noiembrie 2005 de Organizaţia Naţiunilor Unite. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close