Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, în vizită la localitățile din Apuseni, afectate de inundații: ”Oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie”

Florin Cîțu, în vizită la localitățile din Apuseni, afectate de inundații: ”Oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie”

Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, după întâlnirea cu primarii din comunele din judeţul Alba cele mai afectate de inundaţii, că oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

Florin Cîțu, în vizită la localitățile din Apuseni, afectate de inundații: ”Oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    18 Iul 2021   •   16:01

„Am creat cadrul legal acum o lună şi ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai fi nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susţinere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-şi recupereze şi să-şi repună gospodăriile cât mai repede în situaţia iniţială

„Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuinţe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general (Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, n.r.) pentru personal, dar şi de utilaj greu pentru a ajuta. Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale”, a spus premierul.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, premierul Florin Cîțu și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă au fost astăzi în localitățile inundate din județul Alba.

Lucian Bode a spus, duminică, la Antena 3, că din evaluările făcute de prefectul județului Alba, sunt peste 120 de case afectate și aproape 300 de cetățeni evacuați.

„Ce este foarte important este că nu avem victime. Sigur sunt pagube materiale însemnate, dar unul din motivele pentru care noi suntem astăzi aici și echipele de evaluare sunt în teren este acela de a asigura cetățenii din aceste localități încercate că vor primi de urgență ajutorul necesare. Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste aceste 13 localități, din care patru grav afectate, trebuie să găsească un răspuns urgent la Guvern”.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close