Antena 3 Actualitate Florin Roman, despre lucrarea din CV care nu poate fi găsită: ”Nu m-am gândit că o asemenea neglijență ar putea însemna o situație”

Florin Roman, despre lucrarea din CV care nu poate fi găsită: ”Nu m-am gândit că o asemenea neglijență ar putea însemna o situație”

de Adelina Miron    |    06 Dec 2021   •   09:49
Florin Roman, despre lucrarea din CV care nu poate fi găsită: ”Nu m-am gândit că o asemenea neglijență ar putea însemna o situație”
Sursa foto: Agerpres

Florin Roman, ministrul PNL al Cercetării, a oferit mai multe explicații despre lucrarea care apare în CV-ul său, „Teoria sistemelor informaţionale”, dar pe care nici el și nici editura la care a fost publicată nu o găsesc.

„Am precizat clar că potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul.

Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot fi contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație. Domnul profesor Paraschiv a confirmat-o”, a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

Florin Roman a precizat, în acest context, că ”nu este ministru la beletristică”:

„Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai spus Florin Roman, pentru B1 TV.

Lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, pe care Florin Roman și-a trecut-o în CV, și despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006, potrivit Libertatea, nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul a spus că nu o găsește nici acasă.

Ulterior, el a precizat că „se creează o confuzie între publicarea unei cărţi şi o lucrare de cercetare ştiinţifică”.

×
Subiecte în articol: Florin Roman

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close