Antena 3 CNN Actualitate Florin Secureanu, fost director al Spitalului "Malaxa", a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu

Florin Secureanu, fost director al Spitalului "Malaxa", a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu

Florin Secureanu a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Florin Secureanu, fost director al Spitalului "Malaxa", a fost condamnat la 5 ani şi 10 luni de închisoare pentru abuz în serviciu
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    14 Apr 2022   •   17:36

Florin Secureanu a fost condamnat într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Secureanu a primit două pedepse de 3 ani şi două de 2 ani şi 9 luni, acestea au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani şi 10 luni.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare Ionuţ Valentin Tănase, reprezentantul firmei care făcea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Pe latură civilă, Florin Secureanu a fost obligat de judecători să plătească Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar în solidar cu Ionuţ Valentin Tănase suma de peste 270.000 lei. Pentru recuperarea acestor sume, instanţa a menţinut sechestrul pe bunurile lui Secureanu, respectiv cinci terenuri în judeţul Mureş, un apartament în Târgovişte, o casă în Dâmboviţa, un apartament în oraşul Târgu Ocna, precum şi un apartament şi o casă în Bucureşti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Florin Secureanu a mai fost trimis în judecată de DNA, în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare - cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave - şi luare de mită. 

×
Subiecte în articol: Malaxa Florin Secureanu
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close