Antena 3 CNN Actualitate FMI a agreat extinderea cu două luni a acordului stand-by

FMI a agreat extinderea cu două luni a acordului stand-by

FMI a agreat extinderea cu două luni a acordului stand-by
de S.T.    |    28 Ian 2013   •   14:09

Fondul Monetar Internaţional a agreat în principiu extinderea cu două luni a acordului stand-by, a anunţat premierul Victor Ponta, la finalul discuţiilor avute, luni, cu delegaţia FMI.

Guvernul a solicitat FMI ca evaluarea acordului stand-by să fie discutată de Consiliul Director al instituţiei în luna mai, pentru a avea timp să îndeplinească o serie de precondiţii care privesc angajamente întârziate şi evoluţia bugetară, iar o nouă misiune ar urma să vină la Bucureşti în iulie, informează Mediafax.

Potrivit unor surse oficiale, înţelegerea parafată în primăvara anului 2011, şi care urma să fie încheiată în aprilie 2013, când era programată ultima şedinţă de evaluare în board-ul FMI, se va finaliza, cel mai probabil în iulie.

"În iulie va veni o nouă misiune, care va analiza stadiul întregului acord şi se va negocia şi noua înţelegere", au spus sursele citate.
 
Premierul Victor Ponta a confirmat, vineri, faptul că a solicitat Fondului Monetar Internaţional extinderea cu două luni a actualului acord.

"Eu am cerut extinderea, pentru a finaliza partea de reforme structurale şi pentru a nu mai face totul în grabă, ca la Oltchim. Se finalizează listarea Transgaz, se avansează  procedura de restructurare la Oltchim, e posibil să avem discuţii pentru o nouă  licitaţie, se începe procedura pentru CFR Marfă. Decizia aparţine celor de  la FMI. Dacă finalizăm cu bine acest acord, începem imediat negocierile pentru un nou acord  de tip preventiv", a spus Ponta.

 

×
Subiecte în articol: FMI Victor Ponta
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close