Antena 3 CNN Actualitate FMI nu acceptă TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor

FMI nu acceptă TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor

FMI nu acceptă TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Aug 2012   •   16:27

Reprezantanţii FMI, ai CE şi ai BM le-au precizat parlamentarilor din Comisia de buget-finanţe că nu sunt deocamdată de acord cu scăderea  TVA la 9% pentru alimentele de bază sau impozitarea progresivă a veniturilor în trei trepte, deoarece s-ar ajunge la un deficit bugetar de peste 3% din PIB, scrie Mediafax.
   
Surse din Comisie au declarat  că oficialii FMI, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale ar fi respins deocamdată propunerile Guvernului Ponta privind reducerea TVA la alimentele de bază la nivelul de 9%, dar şi introducerea cotelor de impozitare diferenţiată pentru veniturile populaţiei.
   
Motivaţia ar fi aceea că s-ar depăşi pragul de deficit bugetar de 3% din PIB impus de reglementările europene, au mai precizat aceleaşi surse.
 
Experţii FMI aflaţi la Bucureşti au parcurs şi cadrul macroeconomic pe care se va fundamenta bugetul pe 2013, iar opiniile converg spre o creştere economică de 2,5%, sensibil mai jos faţă de estimarea anterioară a Comisiei Naţionale de Prognoză, de 3,1%, au declarat surse apropiate negocierilor cu instituţia financiară.

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close