Antena 3 Actualitate Ford Craiova oprește producția timp de 8 zile

Ford Craiova oprește producția timp de 8 zile

de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   15:12
Ford Craiova oprește producția timp de 8 zile

Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afecteaza o mare parte din industria auto globala, Ford Craiova va suspenda temporar productia de vehicule si motoare timp de 8 zile, incepand cu 26 februarie, anunță oficialii companiei.

Pe parcursul celor 8 zile in care productia va fi suspendata, angajatii fabricii Ford Craiova vor fi platiti conform acordurilor incheiate intre companie si sindicate si tinand cont de legislatia in vigoare, precizează compania. La nivel global, Ford monitorizeaza indeaproape situatia si isi adapteaza planurile de productie pentru a minimiza efectul asupra angajatilor, furnizorilor, clientilor si dealerilor din intreaga Europa.

Pe 9 februarie Dacia a anunțat tri zile zile fără producţie la Mioveni din aceeași cauză. La acel moment Ford preciza că producţia nu este afectată, în condiţiile în care americanii redirec­ţionează către Craiova componentele ne­cesare.

Producția ar urma să fie reluată la 10 martie

Criza semiconductorilor a afectat toate companiile auto din lume. La nivel european grupurile Renault, Stellantis (Fiat, Peugeot-Citroen, Opel) dar şi VW sau Ford au anunţat opriri de producţie din cauza lipsei componentelor electronice.

Cipurile sunt utili­zate în sisteme pre­cum mana­gementul moto­rului sau siste­mele de asistenţă la condus, componente care vin din Asia şi în special din Taiwan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close