Antena 3 CNN Actualitate Fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina, detalii despre cine l-ar putea trăda pe Putin: "El crede că nu mai are niciun viitor"

Fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina, detalii despre cine l-ar putea trăda pe Putin: "El crede că nu mai are niciun viitor"

Rebekah Koffler, autoarea cărții "Putin's PlayBook" şi fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina US Defence Intelligence Agency, a explicat cum şi-a dezvoltat Vladimir Putin mentalitatea, cum va evolua războiul din Ucraina, dar şi cine l-ar putea trăda pe preşedintele rus.

Fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina, detalii despre cine l-ar putea trăda pe Putin: "El crede că nu mai are niciun viitor"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Sava    |    10 Apr 2022   •   23:40

Rebekah Koffler s-a născut în Uniunea Sovietică şi ulterior s-a stabilit în SUA. Acolo a devenit ofițer de informaţii Rusia-Ucraina pentru US Defence Intelligence Agency.

Astfel, având acces la toate datele despre Rusia şi Vladimir Putin, Rebekah Koffler a făcut câteva precizări referitoare la evoluția războiului Rusiei în Ucraina, dar şi cine ar fi persoanele care l-ar putea trăda pe preşedintele rus.

Întrebată care crede că este mentalitatea şi care ar putea fi starea de spirit a lui Vladimir Putin acum, mai ales că războiul nu s-a desfăşurat aşa cum şi-ar fi dorit, Rebekah Koffler a spus:

"Mentalitatea lui Putin a fost modelată de foarte multe lucruri, dar sunt trei lucruri foarte importante pentru el: căderea Uniunii Sovietice, experiența familiei sale din ceea ce rușii numesc "marele război patriotic" - Al Doilea Război Mondial.

Deci supraviețuirea în acest război...mama lui Putin aproape că a murit în timpul asediului de la Stalingrad. Doi fraţi mai mici ai lui Putin au murit de foame şi din alte cauze.

În timpul căderii Uniunii Sovietice sau chiar înainte de asta, în timpul căderii zidului de la Berlin, Putin era staționat în Dresda ca ofițer de informaţii.

El s-a confruntat cu un grup de est-germani care se apropiau de MGB, care era clădirea ministerului de securitate unde el era staționat, iar Putin nu a putut lua legătura cu Moscova pentru ajutor. A încercat cu disperare să ardă toate documentele clasificate.

Teama sa cea mare era că est-germanii vor prelua poziția aceea şi că era ameninţat fizic el şi echipa lui. 

Din acel punct încolo Putin şi-a jurat că nu va mai fi într-o poziție de slăbiciune şi mereu va lupta. 

Mai este o experiență care i-a modelat mentalitatea. Când era mic urmărea șobolani pentru că trebuia să urce trepte întunecate pentru a ajunge în casă. Trăiam cu toții în condiţii oribile, inclusiv eu care am crescut în Uniunea Sovietică. 

Deci el a observat că atunci când încolțești un șobolan, acesta nu fuge, ci începe să riposteze.

Putin a învățat aceste lecții şi le aplică şi astăzi. El este încolțit precum acel șobolan din copilărie pentru că războiul nu decurge bine. În special este îngrijorat pentru că este numit criminal de război. Ceea ce este.

Dar el crede că nu mai există ofertă pentru el, crede că nu mai poate pierde această bătălie pentru că nu mai există viitor pentru el", a spus Rebekah Koffler, autoarea cărții "Putin's PlayBook" şi fost ofițer de informaţii pe Rusia-Ucraina US Defence Intelligence Agency în interviul acordat în exclusivitate realizatorului Antena 3 Andreea Sava.

Mai multe detalii despre viaţa, mentalitatea şi războiul lui Putin în Ucraina aflăm din materialul de mai jos. 

Citiți şi: Detalii din planul secret al lui Putin dezvăluite de un fost ofiţer de informaţii Rusia-Ucraina

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Ucraina Rebekah Koffler
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close