Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes

de M.Z.    |    15 Sep 2014   •   23:16
Fost şef al contraspionajului, dezvăluiri despre agentul secret Laszlo Tokes Foto: captura Antena 3
Laszlo Tokes, agent al serviciilor secrete maghiare, era un trădător de ţară, nu un spion, şi nu făcea muncă voluntară, fiind astfel plătit pentru ceea ce făcea. 
 
Dezvăluirile despre Tokes au fost făcute de Filip Teodorescu, ofiţer de contraspionaj, luni, la emisiunea Sinteza zilei, Antena 3.
 
"Nu făcea o muncă voluntară, era plătit. (...) Era în poziţia de trădător de ţară, nu spion (Laszlo Tokes - n.r.), pentru că spioni sunt străinii", a explicat luni, la Antena 3, Filip Teodorescu, fost locţiitor al şefului Direcţiei Contraspionaj din Departamentul Securităţii Statului.
 
Fostul ofiţer de contraspionaj a mai spus şi că Laszlo Tokes era pastor, la fel ca şi cei din familia lui, şi acesta ar fi fost unul dintre criteriile pe baza cărora a fost ales ca agent al serviciilor secrete ungare.

De asemenea, Filipescu a mai precizat şi că Ceauşescu a fost informat despre acest lucru.
 
Printre alţi trădători de ţară, Filip Teodorescu l-a mai menţionat şi pe Mircea Răceanu.


Filip Teoodorescu: Cei care l-au decorat pe Tokes să dea o explicaţie românilor
 
"Cei care l-au decorat pe Laszlo Tokes să dea o explicaţie românilor. Cred că aşa este corect. Ce motive au fost ca să acorde o asemenea înaltă distincţie românească naţională unui trădător de ţară (...)?
 
Trădare înseamnă un cetăţean român care se pune în slujba unei puteri străine", a spus Filip Teodorescu, fost şef al Contraspionajului, despre agentul Tokes.


 

 
 

Parteneri
x close