Antena 3 CNN Actualitate Fosta dirigintă şi colegii vorbesc despre Oana Kalis, românca răpită în Egipt

Fosta dirigintă şi colegii vorbesc despre Oana Kalis, românca răpită în Egipt

Fosta dirigintă şi colegii vorbesc despre Oana Kalis, românca răpită în Egipt
25 Sep 2008   •   12:36

Oana Irina Kalis, românca de 33 de ani răpită în urmă cu şase zile în Egipt, este descrisă de fosta sa dirigintă de la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi, pe care l-a absolvit în 1993, ca fiind puternică, distantă şi, în acelaşi timp, sensibilă, relatează Adevărul. Tudoriţa Beldie, profesoara de limba română şi fosta dirigintă, a declarat pentru cotidianul Adevărul că eleva Oana Kalis era "foarte sinceră (...) excela la fizică, chimie şi biologie, (...) o fată foarte serioasă în muncă, cu o cultură generală vastă".

Foştii colegi de liceu spun despre Oana ca a fost "colegă de nota 10" care învăţa bine şi se purta frumos cu toată lumea, conform cotidianului Adevărul. Oana a decis în ultimul an de liceu să dea admitere la Facultatea de Medicină din Iaşi. Îşi dorea să lucreze împreună cu mama sa, de care era foarte apropiată, şi care activa ca biolog la Institutul de Sănătate Publică din Iaşi.

Irina Oana Kalis face parte dintr-o familie de intelectuali şi a copilărit împreună cu deputatul Vlad Hogea, care a descris-o ca fiind o femeie deşteaptă frumosă şi cu coloană vertebrală.

19 persoane, turişti şi însoţitori, au fost răpite vineri în timpul unui safari în Egipt şi duse în afara graniţelor ţării de patru criminali. Oana Irina Kalis, originară din Iaşi, dar stabilită de peste 10 ani în Germania se afla cu soţul ei în excursie şi îşi achiziţionase biletul pentru Egipt din Germania.

Situaţia turiştilor răpiţi este în continuare nesigură. Potrivit autorităţilor egiptene, turiştii răpiţi sunt nevătămaţi. Oamenii nu au fost maltrataţi şi au la dispoziţia apă şi hrană, au anunţat oficialii egipteni.

Autorităţile egiptene şi sudaneze ştiu unde se află cei 19 oameni, dar, deocamndată, nu vor să rişte operaţiuni pentru recuperarea lor, pentru a nu le pune viaţa în pericol.

Foto: Adevărul

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close