Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, eliberat din arest

Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, eliberat din arest

Fostul preşedinte al ANOFM, Silviu Bian, eliberat din arest
Sursa foto: Foto: INTACT Images
07 Feb 2012   •   18:51

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, eliberarea din arest a fostului preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, informează Mediafax.

Bian va fi judecat în continuare, în stare de libertate, în procesul de corupţie. Decizia Curţii este definitivă, astfel că Silviu Bian părăseşte arestul preventiv.
   
Silviu Bian şi alţi doi directori din instituţie au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi complicitate la această faptă, după ce fostul preşedinte al ANOFM a primit în total peste 270.000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte.
   
În 9 noiembrie 2011, Silviu Bian, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, în formă continuată.

În 16 octombrie 2010, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Bian, confirmat ulterior şi de Curtea de Apel Bucureşti.
   
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, unde Bian a cerut liberarea provizorie sub control judiciar, solicitare ce a fost respinsă.
   
El a făcut recurs, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia acestuia şi a dispus eliberarea.   

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close