Antena 3 CNN Actualitate Fostul primar Apostu rămâne în arest. Cererea de eliberare sub control judiciar a fost repinsă

Fostul primar Apostu rămâne în arest. Cererea de eliberare sub control judiciar a fost repinsă

Fostul primar Apostu rămâne în arest. Cererea de eliberare sub control judiciar a fost repinsă
Sursa foto: Foto: napocanews.ro
21 Sep 2012   •   15:39

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu va rămâne în arest, întrucât Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, vineri, ca nefondată, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de apărătorii acestuia, informează Mediafax.
   
Curtea de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat, vineri, asupra cererilor de eliberare provizorie sub control judiciar - formulată de apărătorii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, respectiv de ridicare a interdicţiei de a discuta cu unii martori din dosar - făcută de avocatul omului de afaceri Călin Stoia.
   
Instanţa a respins aceste cereri ca nefondate.
   
Ca urmare, Sorin Apostu rămâne în arest, în timp ce omul de afaceri Călin Stoia, judecat în acelaşi dosar, are în continuare interdicţie să comunice cu Andreea Tohotan, Olga Ionuţiu şi Nicolae Pop Baldi, care au calitatea de martori în acest proces.
   
Apostu poate ataca cu recurs sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 24 de ore de la comunicare.
   
Un nou termen pentru judecata pe fond a fost fixat pentru luni, când sunt citaţi 15 martori, majoritatea angajaţi ai Primăriei Cluj-Napoca.
   
Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.
   
Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.
   


×
Subiecte în articol: Sorin Apostu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close