Antena 3 CNN Actualitate Fostul procuror Emilian Eva, director pentru o zi al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca

Fostul procuror Emilian Eva, director pentru o zi al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca

Emilian Eva, fostul procuror din dosarul ”Telepatia”, a fost demis din funcția de director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca la doar 24 de ore de la numirea sa în aceeași funcție.

Fostul procuror Emilian Eva, director pentru o zi al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca
20 Mar 2020   •   15:22

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice”, anunță într-o postare pe Facebook că Emilian Eva, fostul procuror din dosarul ”Telepatia”, a fost numit director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, în condițiile în care acesta a fost declarat ”instabil psihic”.

”Fostul procuror Eva, despre care chiar DNA a stabilit că are „o atitudine psihică oscilantă”, a fost numit de ministrul Sănătății director al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca. În 2017, Înalta Curte l-a condamnat pe Emilian Eva la 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

În motivarea Deciziei, judecătorii au reținut faptul că procurorul DNA a identificat instabilitatea psihică a lui Eva drept o posibilă explicație a faptelor acestuia. Potrivit Înaltei Curți, „Procurorul a arătat că aceasta (atitudinea lui Eva, n.n.) poate fi explicată, pe de o parte, prin atitudinea psihică oscilantă a inculpatului (obiectivată şi constată ca atare de organul de urmărire penală în cursul instrumentării prezentei cauze şi care nu poate fi caracterizată drept bipolară în lipsa unor acte medicale şi medico-legale adecvate).”

Și DNA și Eva au făcut apel împotriva sentinței de 2 ani cu suspendare dată de Înalta Curte, iar procesul e în prezent suspendat. Până la sentința definitivă, Guvernul Orban a decis însă să profite de „atitudinea psihică oscilantă” a fostului procuror și să-l numească director al unui mare spital de neuropsihiatrie.

Omul potrivit la locul potrivit.

Decizia Înaltei Curți de condamnare a lui Eva poate fi citită aici http://www.grupul.ro/eva-omul-potrivit-la-locul-potrivit/

Referirile la instabilitatea psihică a fostului procuror sunt în primul paragraf de la pagina 4 a Deciziei”, scrie Grupul de Investigații Politice.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close