Antena 3 CNN Actualitate Francezii vorbesc despre eşecul din România. Copleşiţi de taxe, investitorii străini îşi fac bagajele

Francezii vorbesc despre eşecul din România. Copleşiţi de taxe, investitorii străini îşi fac bagajele

Francezii vorbesc despre eşecul din România. Copleşiţi de taxe, investitorii străini îşi fac bagajele
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Mar 2012   •   23:00

Au venit în România crezând că vor da lovitura vieţii lor cu o fabrică metalurgică, însă au văzut că aici este extrem de greu să te menţii pe piaţă. La această concluzie a ajuns patronul unei fabrici metalurgice din Franţa care a ales să investească în România, vrăjit fiind de forţa de muncă prost plătită de la noi.

În emisiunea "Sinteza Zilei” de joi, Mihai Gâdea a prezentat un fragment realizat de jurnaliştii de la "Capital", emisiune difuzată la postul francez de televiziune M6 şi realizată de Guy Lagache. Materialul prezintă aventura companiei "Gantois" care a descoperit, după cinci ani de activitate în România, că taxele ascunse percepute de către autorităţi fac imposibilă menţinerea pe piaţa industrială.

Patronul fabricii se declară învins. Deşi, în Franţa, un muncitor la o fabrică metalurgică câştigă 30 de euro pe oră, în România, acelaşi muncitor este plătit cu doar 6 euro pe oră. Cu toate acestea, în final, să produci în România este mai scump.


Paradoxal, în ţara care ocupă penultimul loc în topul salariilor minime din UE, preţurile alimentelor de bază sunt printre cele mai ridicate. Vezi mai jos preţurile alimentelor din România în comparaţie cu preţurile din UE.




VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII Sinteza Zilei DE LA ANTENA 3



×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close