Antena 3 CNN Actualitate Francisc Doboș: „Ce popă fătălău și neasumat aș fi dacă mi-ar fi frică de un catolic și de un budist srilankez?! Se pare că situația problematică de la Ditrău este mai nuanțată”

Francisc Doboș: „Ce popă fătălău și neasumat aș fi dacă mi-ar fi frică de un catolic și de un budist srilankez?! Se pare că situația problematică de la Ditrău este mai nuanțată”

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, părintele Francisc Doboş, a reacționat după revolta localnicilor din Ditrău împotriva a doi lucrători din Sri Lanka, angajați cu forme legale la o fabrică de pâine.

Francisc Doboș: „Ce popă fătălău și neasumat aș fi dacă mi-ar fi frică de un catolic și de un budist srilankez?! Se pare că situația problematică de la Ditrău este mai nuanțată”
Sursa foto: Foto: Francisc Dobos/ Facebook
de S.T.    |    31 Ian 2020   •   15:53

„Ce popă fătălău și neasumat aș fi (vorba Danei Budeanu , sic! ) dacă mi-ar fi frică de un catolic și de un budist srilankez?!

Părintele Franco, preotul din Italia care în timpul studenției mele la Roma mi-a fost ca un al doilea tată, a ajutat și a făcut să crească un srilankez care ajunsese în adolescență în Italia. Lahmar se numește. Suntem prieteni. S-a căsătorit cu o srilakeză mai apoi. Părintele Franco i-a botezat toți cei trei copii. O familie foarte frumoasă.
Eu cu Lahmar eram ca doi fii pentru părintele Franco.
După mai mulți ani toată familia lor s-a întors în Sri Lanka. Părintele Franco îi suna foarte des. Deveniseră “rudele” lui cele mai apropiate.
Au dus cu ei în Sri Lanka bogăția generozității cu care au fost tratați în Italia și parte din cultura italiana.
Aceasta este experiența mea. Cum să îmi fie frică de cel care e diferit decât mine dar care îmi este ca un frate?

Iubirea ne face oameni, ne face creștini.
Părintele Franco trăiește azi în multe zone din mine și din inima mea. M-a învățat adevărata generozitate și umanitate”, a scris  Francisc Doboș, vineri, pe pagina sa de Facebook. 

Francisc Doboș precizează că situația de la Ditrău este mai nuanțată, existând aspecte care nu au fost prezentate de presă. 

„NB: Se pare că situația problematică de la Ditrău este mai nuanțată. Nu este totul doar despre cei doi srilankezi. Ar fi și alte aspecte care nu prea au apărut în presă”, a completat el.

Aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău, județul Harghita, s-au adunat miercuri, în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka, oamenii susţinând că le e teamă ca la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Citiți și:

Au venit tocmai din Sri-Lanka și s-au angajat într-o comună din România. E incredibil ce a urmat - tot satul s-a revoltat!

×
Subiecte în articol: Francisc Doboș Ditrău
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close