Antena 3 CNN Actualitate Furtună în Bucureşti | Apa Nova, pregătită să intervină în caz de posibile acumulări de apă 

Furtună în Bucureşti | Apa Nova, pregătită să intervină în caz de posibile acumulări de apă 

Apa Nova este pregătită să intervină în caz de posibile acumulări de apă, în contextul furtunii din Bucureşti, dar şi a avertizărilor meteo de la ANM valabile în următoarele 48 de ore.

Furtună în Bucureşti | Apa Nova, pregătită să intervină în caz de posibile acumulări de apă 
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2022   •   19:39

"Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie în intervalul de 28.05.2021 – 30.05.2021, respectiv Cod Galben pentru Municipiul București și Cod Portocaliu pentru județele limitrofe, care previzionează pentru Capitală ploi în cantitate de 10-20 l/mp, izolat 30 l/mp, iar pentru zonele limitrofe, de 50-90 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale orașului.

Luând în calcul lucrările majore de investiții privind reabilitarea colectorului A0, este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de acesta, ca urmare a depășirii capacității de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniței și, adiacent, Splaiul Unirii.

Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă și canalizare pentru Municipiul București, este pregătită să intervină cu 17 hidrocurățitoare, 56 autoutilitare, 31 echipamente de pompare și un personal format din 140 specialiști.  

Echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potențial risc de acumulare. 

De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliția Rutieră, Administrația Străzilor și Societatea de Transport București, în scopul minimizării impactului evenimentului pluviometric asupra locuitorilor Capitalei. 

Pentru orice sesizare, bucureștenii pot contacta operatorul rețelei de canalizare la:

- 021.207.77.77 - Call Center;

- prin live-chat pe site-ul companiei la apanovabucuresti.ro;

- prin aplicația mobilă Apa Nova: Google Play sau AppStore", se arată într-un comunicat al Apa Nova.

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Român prins în flagrant în toaleta unui avion Wizz Air. Poliţiştii l-au preluat la aterizare, la Bucureşti
x close