Antena 3 CNN Actualitate Staţiune devastată de furtună pe litoralul românesc. Alerta continuă cu un cod portocaliu de ploi abundente

Staţiune devastată de furtună pe litoralul românesc. Alerta continuă cu un cod portocaliu de ploi abundente

Furtuna de la malul mării a făcut prăpăd în stațiunea Vama Veche. Vântul puternic a pus la pământ umbrelele de pe plajă, iar valurile extrem de mari au luat pe sus șezlongurile. Și în Constanța, mai multe străzi sunt inundate după ploaia abundentă din ultimele ore. Alerta continuă cu un cod portocaliu de ploi puternice.

Staţiune devastată de furtună pe litoralul românesc. Alerta continuă cu un cod portocaliu de ploi abundente
de Cătălina Buzoianu    |    03 Sep 2022   •   10:12

În această dimineață am venit pe plajă și am căutat vara: nici urmă de vară, aș putea spune că avem o toamnă veritabilă, o toamnă de mijlocul lui noiembrie mai degrabă, decât de un început de septembrie.

Sunt puțin peste 20 de grade, bate vântul cu putere la malul mării. Tocmai din cauza aceasta, autoritățile portuare au decis să suspende toate manevrele de intrare în porturile de la Marea Neagră, intrare și ieșire, dar și operațiunile de încărcare și descărcare, pentru că există riscul unor accidente pe plajă.

Nici vorbă de soare sau de turiștii care veneau altădată să facă plajă. Nu se poate face acest lucru, pentru că bate foarte tare vântul și plouă. De altfel, mai multe străzi din oraș au fost inundate, iar pompierii intervin și la această oră pentru scoaterea apei din diverse subsoluri, de clădiri sau din curțile oamenilor.

Din păcate, nu scăpăm de vremea aceasta nici pe tot parcursul acestei zile va ploua până după orele prânzului iar vântul va continua să sufle cu putere până spre seară de soare, poate de luni încolo să avem parte.

Cod portocaliu de ploi puternice pe litoral

Zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea intră la ora 10.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 60 l/mp. Meteorologii au emis și un Cod galben de averse și vijelii pentru Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei.

Potrivit ANM, Codul galben intră în vigoare sâmbătă ora 10.00 și va fi valabil până la ora 18.00.

În Dobrogea, estul Munteniei și sudul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55...60 km/h, în special pe litoral.

Potrivit avertizării Cod portocaliu, care intră în vigoare sâmbătă la ora 10.00 și este valabilă până la ora 15.00, în zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale, iar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp.

×
Subiecte în articol: Vama Veche
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close