Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Bivolaru este un deţinut model

Gabriel Bivolaru este un deţinut model


Gabriel Bivolaru este un deţinut model
07 Feb 2007   •   15:13

Condamnat la cinci ani de închisoare pentru fraudă, fostul deputat Gabriel Bivolaru, este caracterizat de conducerea Penitenciarului Colibaşi drept un deţinut model, care "a respectat întocmai Regulamentul de Ordine Interioară". Cererea de eliberare condiţionată a lui Bivolaru a fost analizată vineri de magistraţii judecătoriei Piteşti, fără să se ia o decizie. Ei au cerut o săptămână înainte de a formula un verdict, ca să primească la dosar documentele solicitate. Comisia a analizat comportamentul lui Bivolaru pe parcursul ultimelor şase luni şi a constatat că Bivolaru nu a avut nicio sancţiune disciplinară. Dimpotrivă, a fost recompensat de trei ori cu suplimentarea dreptului la vizite şi pachete, drept răsplată pentru prestarea unor munci gospodăreşti şi participarea la concursuri tematice.

Fostul deputat social-democrat a cerut şi astă vară să fie eliberat, dar Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins solicitarea. Atunci, procurorul a susţinut că la dosarul lui Gabriel Bivolaru a fost depusă o adresă a Adminitraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în care se arăta că, în perioada cât a fost închis la Drobeta Turnu-Severin, el ar fi beneficiat de patru recompense nejustificate. Bivolaru a făcut recurs, respins ca nefondat de Tribunalul Bucureşti.

Gabriel Bivolaru a fost închis în 1 aprilie 2004, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru păgubirea unei bănci cu 50 de milioane de euro. Bivolaru a avut doi complici, pe Mona de Freitas şi pe Paula Monica Plazzotta, dar ele au fugit din România la scurt timp după ce procurorii au început cercetările în acest caz. În mod normal, Bivolaru ar trebui să stea în închisoare în 31 martie 2009.

Antena 3

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close