Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei. Reacția sa

Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei. Reacția sa

Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educaţiei. Reacția sa
de S.T.    |    13 Iul 2018   •   15:12

Preşedintele fondator al UNPR Gabriel Oprea a reafirmat vineri că teza lui de doctorat nu este un plagiat şi a anunţat că va declara recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti care a respins, ca neîntemeiată, acţiunea prin care el solicita anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i s-a retras titlul de doctor în drept.

„În legătură cu teza de doctorat, spun încă o dată că lucrarea mea nu este un plagiat. Astăzi vorbim despre o hotărâre judecătorească în primă instanţă, care nu se bucură de autoritate de lucru judecat. Aştept comunicarea acesteia pentru a cunoaşte motivele avute în vedere de către instanţă la respingerea cererii mele. Voi declara recurs, urmând să se pronunţe definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tema plagiatului în teza mea de doctorat a făcut şi văd că face în continuare obiectul unui atac politic concertat şi foarte bine construit pe 'intelligence'. Pentru cei care şi-au făcut un scop din a mă ataca politic nu contează verdictul de neplagiat dat de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional. Nici faptul că, pentru verificarea tezei, acest for a apelat la specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic”, a scris Gabriel Oprea, vineri, pe Facebook.

El a precizat că hotărârea adoptată de toţi cei nouă membri ai Consiliului a fost foarte clară: „suspiciunea de plagiat nu se confirmă”.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, acţiunea depusă de Gabriel Oprea prin care acesta solicita anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i s-a retras titlul de doctor în drept.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close