Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea a anunțat că au început lucrările la Spitalul Metropolitan. Când va fi gata

Gabriela Firea a anunțat că au început lucrările la Spitalul Metropolitan. Când va fi gata

Au început lucrările la Spitalul Metropolitan „Sfântul Sebastian” și la Centrul de Excelență din zona de nord a Bucureștiului,a anunțat Primăria Capitalei.

Gabriela Firea a anunțat că au început lucrările la Spitalul Metropolitan. Când va fi gata
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Simion    |    10 Iul 2020   •   23:20

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, spune că spitalul, care va avea aproape o mie de paturi și 31 de săli de operație, va fi gata în trei ani, potrivit contractului semnat cu asocierea Compania Municipală Consolidări S.A. și Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A.

„Așa cum am promis, Spitalul Metropolitan „Sfântul Sebastian” București, primul spital inteligent din România, devine o realitate. După finalizarea studiului de fezabilitate, eliberarea terenului și semnarea contractului pentru proiectare și execuție cu două dintre companiile municipale, începem lucrările la fundație.

În trei ani, bucureștenii și pacienții din țară vor avea acces la servicii medicale de calitate într-un spital cu aproape 1.000 de paturi și 31 de săli de operație. Doar pentru clădirea spitalului și dotări investiția se ridică la 400 de milioane de euro. Anual, vor fi tratați peste 300.000 de pacienți.”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Complexul va fi compus din: trei corpuri de clădire cu destinația spital, un turn cu șapte etaje dotat cu heliport și în cadrul căruia se vor regăsi spații de cazare pentru rudele pacienților și cabinete medicale, o clădire pentru grădiniță și creșă, un bloc cu locuințe pentru personalul medical și spații verzi.

Cât va costa construirea complexului

Firea a anunțat că valoarea contractului pentru tot complexul ajunge la peste 2,8 miliarde de lei fără TVA.

Pacienții vor putea beneficia de servicii în următoarele specialități medicale: obstetrică-ginecologie (obstetrică, ginecologie, neonatologie, fertilizare), cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgia capului și a gâtului (BMF, ORL, oftalmologie), chirurgie toracică, chirurgie generală, neurochirurgie, neurologie, pneumologie, gastroenterologie, hematologie, urologie, medicină internă (nefrologie, nefro-dializă, diabet și boli de nutriție, reumatologie), recuperare-reabilitare.

Secția mamă și copil va funcționa separat de clădirea principală a spitalului și va cuprinde resuscitarea medicală pediatrică, neonatologia și secția de ginecologie-obstetrică, inclusiv urgențe.

„Pentru accesul facil în zona spitalului, care va fi ridicat în Șos. Pipera, va fi construită o nouă stradă cu două benzi pe sens și linie de tramvai, Strada Spitalului. Suprafața construită desfășurată a complexului este de aproximativ 250.000 mp. Vor fi amenajate peste 1.300 de locuri de parcare, dintre care doar aproape 200 la suprafață”, a mai precizat Municipalitatea.

×
Parteneri
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru şoferi, chiar dacă au cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină
x close