Antena 3 Actualitate Gabriela Firea: 3.000 de angajați din Capitală vor fi testați pentru coronavirus

Gabriela Firea: 3.000 de angajați din Capitală vor fi testați pentru coronavirus

de Laura Dinu    |    08 Iul 2020   •   17:00
Gabriela Firea: 3.000 de angajați din Capitală vor fi testați pentru coronavirus
Sursa foto: Hepta

Gabriela Firea a postat un mesaj pe o rețea socială în care a povestit despre noua platformă online a Primăriei Capitalei unde 3.000 de angajați din domeniile serviciilor farmaceutice și alimentației publice, precum și reprezentanți ai mass-media, angajați ai firmelor de curierat și sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal București se pot înscrie voluntar pentru a fi testați.

”Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă! Este important ca economia sa functioneze, ca oamenii sa nu-si mai piarda locurile de munca, iar viata sa mearga mai departe, in ciuda acestui virus care ne-a obligat pe toti sa ne adaptam.

Cum se poate reporni economia, în conditți de siguranță? Doar testând masiv, așa cum am spus-o si o repet.

Continuam asadar proiectele destinate protejării sănătății bucureștenilor!”, scrie Gabriela Firea pe o rețea socială.

3.000 de angajați voluntari din diverse domenii vor fi testați

”Primaria Capitalei prin ASSMB lanseaza astazi noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajați din domeniile serviciilor farmaceutice și alimentației publice, precum și reprezentanți ai mass-media, angajați ai firmelor de curierat și sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal București!

Pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităților sanitare publice și/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind și suma decontata CNAS pentru un test de acest tip.

- Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost aprobat, la propunerea mea, prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, în data de 18.06.2020, bugetul total al proiectului fiind de 633.000 lei.

- Toate persoanele interesate, care se află în una din categoriile menționate în proiect și nu se încadrează în definițiile de caz, așa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie începând de miercuri, ora 10.00, pe site-ul www.assmb.ro, la secțiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro.

- Unitățile afilitate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunțați în legătură cu ziua, ora și locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare.

- Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea, imediat, la INSP şi direcțiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate. În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor efectua propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecției.

Campaniile de testare au avut mare succes în rândul bucureștenilor

Reamintesc faptul că Primăria Capitalei mai are în desfășurare, în acest moment, și alte campanii de testare, care se bucură de mare interes în rândul bucureștenilor:

- „Testăm pentru București”, unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit cu aparate RT-PCR. Până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat și private, partenere în program.

- „Pentru cei care NU stau acasă”, proiect care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr.Victor Babeș”, scrie Gabriela Firea. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close