Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea acuză un complot împotriva românilor: "Ministrul Sănătăţii vrea închiderea spitalelor de stat, să mergem toţi la privat"

Gabriela Firea acuză un complot împotriva românilor: "Ministrul Sănătăţii vrea închiderea spitalelor de stat, să mergem toţi la privat"

Senatoarea PSD Gabriela Firea a lansat o serie de acuzaţii la adresa ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu (USR-PLUS), pe care îl acuză că ar urmări închiderea spitalelor de stat, astfel încât românii să fie nevoiţi să meargă la un spital privat, mult mai scump, atunci când au probleme de sănătate.

Gabriela Firea acuză un complot împotriva românilor: "Ministrul Sănătăţii vrea închiderea spitalelor de stat, să mergem toţi la privat"
de Claudia Popovici    |    01 Feb 2021   •   21:15

Prezentă în studioul emisiunii Subiectiv de la Antena 3, Gabriela Firea a vorbit despre ce s-ar afla în spatele tragediilor din ultimul timp din spitalele româneşti, şi anume un complot astfel încât spitalele de stat să fie închise sau să li se reducă activitatea, iar românii să meargă să plătească la spitale private, atunci când au o problemă de sănătate.

Şi managerii de spitale acuză complotul ministerului Sănătăţii

"Este foarte trist faptul că nu se observă ce este în spatele acestei tragedii. Acum câteva zile, managerii din spitalele Capitalei, nu doar cei care aparţin de primărie, ci şi cele care aparţin de ministerul Sănătăţii, vorbeau că oameni din anturajul actualului ministru îi contactează şi le comunică faptul că sub pretextul unui audit în sănătate, de fapt, se urmăreşte să se închidă sau să se reducă activităţi în multe din spitalele Capitalei, iar activitatea medicală să fie îndreptată spre mediul privat. Deci, de la public la privat", a spus Gabriela Firea la Antena 3.

Fostul primar general al Capitalei susţine investiţiile în spitalele şi clinicile private, însă acestea trebuie făcute în paralel cu investiţii în spitalele de stat

"Nu sunt dintre cei care consideră că nu trebuie să susţinem investiţiile private în domeniul sănătăţii, dimpotrivă, într-o ţară europeană trebuie să existe ambele tipuri de sisteme medicale, şi public, şi privat. Cine poate să-şi permită sau nu vrea să aştepte o consultaţie, sau urmăreşte un anume doctor, este liber să meargă să plătească în sistemul privat. Eu am fost operată de mai multe ori, din păcate, în domeniul de stat dar am fost şi la privat. Dar de aici şi până a renunţa la sistemul de sănătate... 

"Dacă va rămâne acest ministru, nu se va întâmpla ceva bun"

Vă spun ceea ce zic oamenii din sănătate din ţară. Asta se urmăreşte, asta s-a urmărit. Intenţia. Şi veţi vedea, dacă va rămâne acest ministru, la modul cum pune domnia sa problema nu are cum să se întâmple ceva bun. A spus că trebuie să construim noi spitale.

Atunci de ce a blocat dl Nicuşor Dan construcţia spitalului Metropolitan. Avem proiect, contract semnat, studiu de fezabilitate, am început săpăturile la fundaţie [pe vremea când Gabriela Firea era primar al Capitalei]. Primul lucru pe care l-a făcut când a devenit primar general a oprit lucrările la spitalul Metropolitan, unde ar fi trebuit să fie relocate spitalele care îşi desfăşoară activitatea aici în Bucureşti, în clădiri cu bulină, vechi, impropii. A făcut asta pentru a se duce toţi la privat şi a plăti foarte mult. 

[Scopul este] Denigrarea sistemului medical de stat şi orientarea investiţiilor spre zona privată. Vă daţi seama ce ar însemna orice accident care se întâmplă, să fii nevoit să mergi la un spital privat?", a vorbit Gabriela Firea la emisiunea Subiectiv de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close