Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea, atac la Executiv: „Guvernul nu a făcut cerere pentru obținerea de fonduri europene pentru Centura Bucureștiului”

Gabriela Firea, atac la Executiv: „Guvernul nu a făcut cerere pentru obținerea de fonduri europene pentru Centura Bucureștiului”

Gabriela Firea, atac la Executiv: „Guvernul nu a făcut cerere pentru obținerea de fonduri europene pentru Centura Bucureștiului”
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
06 Sep 2018   •   16:13

Gabriela Firea face noi declarații noi de ultim moment. Primarul Capitalei a atacat Guvernul pe seama Centurei Bucureștiului. Edilul anunță că sunt dezinformări pe această teamă.

Atac la Guvern pe tema Centurii Bucureștiului

„Centura ocolitoare a Bucureștiului este o prioritate în declarațiile publice, dar din păcate în teren lucrurile sunt neplăcute. Reamintesc că în 27 de ani, Guvernul nu a finalizat nici măcar jumătate din lucrările la Centura Capitalei, lucrările sunt undeva la 37 la sută. Din 74 de kilometri sunt finalizaţi circa 28 de kilometri. Şi atunci ne întrebăm câţi ani le mai trebuie pentru a extinde la patru benzi Centura?

Din prima zi ca primar am transmis solicitarea şi inclusiv decizia din CGMB de a se transfera de la CNAIR către PMB acest obiectiv de investiţii. Prima dată mi s-a spus că nu. Din ce motiv? Pentru că s-ar pierde fondurile europene. Am fost personal la Bruxelles, am primit şi în scris, că este o dezinformare, pentru că fondurile nu se acordă instituţiei, ci proiectului. Al doilea motiv inventat a fost că nu pot fi transferate contractele. Am venit cu explicaţii şi pentru această motivaţie.

Puteţi să credeţi că până acum Guvernul prin CNAIR nu a făcut nicio cerere de atragere a fondurilor europene pentru Centura? Mi se spunea că dacă se transferă la PMB se pierd fonduri. Care fonduri? Că nu avem nicio cerere şi nici nu poate fi depusă prea curând pentru că centura nu are cadastru şi nu a fost intabulată. Am aflat curând, că am cercetat. Ne-am oferit ajutorul la realizarea cadastrului şi intabulării.

Ultima dezinformare şi consider că e şi cea mai gravă, aflată de la un membru al cabinetului care nici măcar nu e responsabil pentru acest obiectiv, este că de fapt nu există posibilitatea juridică ca municipalitatea să administreze Centura. Voi transmite o copie a legii care spune negru pe alb ceea ce credeam că se cunoaşte, că orice UAT, orice primărie adică, poate să deţină şi în proprietate şi în administrare bunuri, terenuri, alte obiective şi nu există nicio interdicţie. Chiar noi deţinem acum ori în proprietate, ori în administrare, mai multe obiective. Trei minciuni s-au spus. O aştept cu mare interes pe a patra”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea, la începutul şedinţei de Consiliu General.

Despre tratamentele împotriva țânțarilor

"În mod normal, într-un an, Primăria Capitalei, prin societatea care nu este municipală - este un SRL care se ocupă de dezinsecţie - a aplicat 9 tratamente. Anul acesta s-au aprobat iniţial 12 tratamente. Având în vedere că a plouat foarte mult şi tratamentele nu au fost în totalitate eficiente, vă supun aprobării - am realizat şi construit un proiect de act normativ prin care să extindem numărul de tratamente de la 12 la 14. Dacă va fi nevoie vom veni în faţa dumneavoastră şi vom mai extinde cu unul sau două tratamente. Încă e cald afară. Nu v-au mai muşcat ţânţarii? Pe mine de da, şi pe copii. (...) Şi primim tot felul de reclamaţii, dar firma care are acest contract - nu este compania primăriei - a aplicat 12 tratamente şi a venit de fiecare dată să spună că aceste tratamente nu au fost eficiente din cauza faptului că nu a plouat foarte mult”, a mai spus Firea.

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close