Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea intervine în scandalul medicilor falși. „Nu sunt medici falși în spitalale care aparțin de Primăria Capitalei”

Gabriela Firea intervine în scandalul medicilor falși. „Nu sunt medici falși în spitalale care aparțin de Primăria Capitalei”

Gabriela Firea intervine în scandalul medicilor falși. „Nu sunt medici falși în spitalale care aparțin de Primăria Capitalei”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
25 Feb 2019   •   11:22

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în cadrul conferinței de presă privind proiectul "Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente", că, în urma verificărilor făcute, în spitalele care aparțin de Primăria Capitalei nu au fost depistați medici falși. 

La eveniment au participat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, ai Colegiului Medicilor din București, ai Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, pacienți, reprezentanți ai laboratoarelor implicate în efectuarea de teste genetice, medici oncologi de la spitalele bucureștene.

Proiectul prevede acordarea unui sprijin financiar pentru efectuarea de teste genetice, în valoare de 17.000 lei/beneficiar, pentru 1.000 de pacienți diagnosticați cu cancer de sân, care au recomandare medicală eliberată de un medic specialist oncolog.

„Toată această nebunie privind posibilitatea să ajungi la un medic fals.. acele diplome considerate sau desconsiderate, acele situații, bineînțeles care nu au fost generalizate, dar care au creat temeri în rândul pacienților.. de aceea am dispus colegilor de la ASSMB să verifice, împreună cu managerii tuturor spitalelor care aparțin de Primăria Capitalei, cele 19 spitale din București, toate diplomele și documentele medicilor care lucrează în aceste spitale. Nu s-a depistat până în acest moment nicio diplomă falsă”, a afirmat Gabriela Firea. 

„Cred că în toată țara ar trebui să se întâmple acest lucru. Trebuie să sesizăm astfel de lucruri nedorite pentru că ele aduc o pată asupra întregii profesii, o pată nemeritată, pentru că, în general, medicii sunt cei care salvează vieți și nu trebuie puși în dificultate de astfel de cazuri izolate”. 

Gabriela Firea a spus că ia măsuri și în ceea ce privește infecțiile spitalicești. 

„Vreau să vorbesc de teama pacienților de a mai ajunge în unele spitalele din cauza infecțiilor. Sunt mediatizate acele cazuri de infecții spitalicești. În acest moment, am verificat personal, nu există nicio achiziție de dezinfectanți blocată la spitale și am rugat să fiu informată de fiecare dată când există o astfel de sincopă, să nu avem vreodată răspunsul că nu s-a dezinfectat așa cum trebuia pentru că a fost o licitație blocată”. 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea medici
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close