Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "Autorităţile instituie un 'lockdown', dar pe care nu vor să-l denumească aşa"

Gabriela Firea: "Autorităţile instituie un 'lockdown', dar pe care nu vor să-l denumească aşa"

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a comentat intenţia Guvernului de a institui măsuri restrictive similare celor din starea de urgenţă, spunând că autorităţile vor aplica aşa numitul "lockdown", blocarea totală a activităţilor, însă fără a folosi această expresie.

Gabriela Firea: "Autorităţile instituie un 'lockdown', dar pe care nu vor să-l denumească aşa"
de Claudia Popovici    |    05 Noi 2020   •   20:45

Prim-vicepreşedintele PSD a criticat intenţia Guvernului de a impune măsuri asemănătoare celor din perioada stării de urgenţă, spunând că în ultimele luni ar fi trebuit aplicate măsuri ca în restul ţărilor europene, cum ar fi testarea în masă a populaţiei.

"Declaraţiile din această seară nu arată altceva decât intenţia autorităţilor de a institui un 'lockdown', dar pe care să nu-l denumească aşa.

Vor practic să transmită către populaţie greul acestei pandemii, în sensul că toate aceste măsuri restrictive trebuie suportate de fiecare român în parte şi să suplinească lipsa adevăratelor măsuri care trebuia să fie luate în această perioadă, din martie şi până acum, cele care au dat foarte bune rezultate în ţări europene şi în alte ţări.", a spus fostul primar al Capitalei.

"Şcolile trebuie închise doar acolo unde apar focare"

Gabriela Firea a comentat şi declaraţia preşedintelui care a spus că şcolile se vor închide, iar toţi elevii vor învăţa în sistem on-line: 

"Este o nedreptate care se face elevilor şi profesorilor pentru că, din cauza Guvernului care nu a vrut să aibă un plan coerent de testare a elevilor şi a profesorilor, acum ajung să închidă şcoli, inclusiv în zone unde nu sunt atât de multe cazuri."

Gabriela Firea a explicat că doar două ţări au închis toate şcolie, în timp ce în restul Europei unităţile de învăţământ sunt ţinute deschise, dar cu anumite restricţii: distanţarea fizică, purtarea măştii şi testarea permanentă cu teste rapide a elevilor şi profesorilor.

"Şcolile trebuie să fie închise doar acolo unde apar focare, aşa cum se întâmplă în întreaga Europă. În România şi în Letonia s-au închis şcolile de-a valma, fără să existe motivaţie.", a mai spus Firea.

Declaraţiile complete ale Gabrielei Firea date la Antena 3 le puteţi urmări în clipul de mai jos:

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close