Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este închis Spitalul Colentina

Gabriela Firea: Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este închis Spitalul Colentina

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a transmis sâmbătă un mesaj ferm pentru ”apostolii apocalipsei”. Ea le-a cerut ferm redeschiderea spitalului Colentina, considerând că nu există nicio motivație pentru care acesta a rămas închis pentru pacienții cronici.

Gabriela Firea: Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este închis Spitalul Colentina
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    20 Iun 2020   •   18:19

”Pentru toti apostolii apocalipsei, amintim faptul ca, pe cand ei sustineau ca vine o “gripa usoara”, si ca nu e bine sa ne “isterizam”, unii din aceasta tara chiar ne pregateam temeinic pentru o criza sanitara serioasa. Am achizitionat 5 aparate de testare RT - PCR, am dotat spitalele administrate de Primaria Capitalei, am cazat medicii si asistentii pentru a-si proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca si alte institutii si fundatii am ridicat in timp record un spital modular covid 19 cu 500 de locuri - nu din “carton”, care ofera conditii optime de tratament si cazare (speram sa nu fie nevoie si de aceasta unitate exterioara ) : medici pregatiti, aparatura, tratamente, alimentatie potrivita, aer conditionat, tv, apa/canalizare, wi-fi etc, am sprijinit varstnicii, persoanele vunerabile, angajatii care nu puteau “sta acasa”.

Nu exista nicio motivatie legala, logica si umana pentru care este mentinut inchis Spitalul Colentina - cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport covid, mai mult de 100 de pacienti in varf de pandemie, si care puteau fi tratati in cele doua spitale de boli infectioase si tropicale din Capitala. DSP - cea care a blocat la ordinul Ministerului Sanatatii testarea din Capitala -, blocheaza acum si deschiderea Spitalului Colentina. In aceasta perioada, starea pacientilor cronici care erau tratati la Colentina s-a inrautatit.

Categoric, pandemia nu a trecut, virusul e printre noi, va trebui sa ne obisnuim cu acesta, sa ne ferim cat mai mult de contaminare, dar cand toata omenirea a trecut la un alt Plan de reactie sanitara, pentru a reporni economia, puternic afectata, si pentru a-i trata eficient si pe ceilalti bolnavi - non covid -, noi am ramas incremeniti in proiect.

Da, stiu, prin inducerea starii de panica in societate, manipularea gaseste teren fertil.

Dar, va veni si ziua decontului!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Colentina Gabriela Firea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close