Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea depune plângere penală împotriva premierului şi a ministrului Finanţelor pentru sabotarea bucureştenilor

Gabriela Firea depune plângere penală împotriva premierului şi a ministrului Finanţelor pentru sabotarea bucureştenilor

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat în exclusivitate la Antena 3 că va depune o plângere penală împotriva lui Ludovic Orban şi a ministrului Economiei. Firea spune că cei doi au blocat semnarea unui contract de modernizare a reţelei de termoficare, timp de un an, pe motive electorale.

Gabriela Firea depune plângere penală împotriva premierului şi a ministrului Finanţelor pentru sabotarea bucureştenilor
de Claudia Popovici    |    10 Noi 2020   •   23:00

Gabriela Firea spune că premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei au blocat timp de un an semnarea unui contract de 330 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea reţelei de termoficare a Capitalei şi şi-au pus semnăturile abia când Nicuşor Dan a câştigat alegerile.

Din această cauză, timp de un an, pe mandatul Gabrielei Firea, nu s-au putut face investiţii în reţeaua de termoficare.

"Voi face plângere împotriva premierului şi împotriva ministrului Fondurilor Europene care astăzi au semnat un contract de finanţare împreună cu noul primar al Capitalei, pentru finanţarea reabilitării conductei de termoficare.

Acest contract era gata acum un an, am lucrat cu echipa mea patru ani, noi am realizat strategia energetică a Capitalei şi am îndeplinit toate condiţionalităţile solicitate de la Bruxelles, e vorba de 333 milioane de euro.", a declarat Gabriela Firea în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3. 

Imediat ce candidatul dreptei, Nicuşor Dan, a fost învestit în funcţie, contractul a fost semnat 

Fostul primar al Capitalei a continuat explicaţiile:

"De când a venit acest Guvern, ni s-a spus că nu putem să semnăm, am aproape un an de zile acest contract de finanţare, pentru că nu avem toate acordurile în scris ale proprietarilor sub a căror terenuri tranzitează reţeaua de termoficare. Aveam 30% din aceste acorduri. 

Nici în această clipă nu există aceste acorduri, dar ce să vezi, fix în campanie electorală, ca domnul Orban cu ministrul Fondurilor şi cu noul primar să se împăuneze în faţa populaţiei, au confiscat întreaga muncă a echipei mele, ăsta este un furt.

Important este că timp de un an de zile, cu aceste fonduri, puteam să reabilităm reţeaua de termoficare. 

Au sabotat bucureştenii. E mai puţin important că au confiscat munca mea şi a echipei. 

Situaţia pe care o subliniez în această plângere este că într-un an de zile, puteau să fie reabilitate porţiuni semnificative din reţeaua de termoficare cu fonduri europene şi ei au blocat acest lucru în mod conştient, doar pentru a veni acum în faţa publicului, în campanie electorală, să spună că EI au semnat acest contract. 

Vom face o plângere penală."

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Schimbări majore la școlile de șoferi!
x close