Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea este convinsă că PSD va câştiga alegerile parlamentare şi a oferit şi variantele de premier: Ciolacu, Grindeanu sau Dâncu

Gabriela Firea este convinsă că PSD va câştiga alegerile parlamentare şi a oferit şi variantele de premier: Ciolacu, Grindeanu sau Dâncu

Gabriela Firea, locul 1 pe listele pentru Senat în Capitală, a declarat la un post de televiziune că Partidul Social Democrat va câştiga alegerile parlamentare din luna decembrie. În acest scenariu, primarul în funcţie avansează şi patru nume pentru propunerea de premier care va fi făcută preşedintelui Klaus Iohannis: Marcel Ciolacu, Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu şi Cristian Socol.

Gabriela Firea este convinsă că PSD va câştiga alegerile parlamentare şi a oferit şi variantele de premier: Ciolacu, Grindeanu sau Dâncu
de Cristi Popovici    |    26 Oct 2020   •   21:45

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, va părăsi fotoliul de primar al capitalei odată de Nicuşor Dan va depune jurământul. Firea va rămâne o voce puternică în cadrul PSD pe scena politică. Ea a fost numită pe prima poziţie pe listele pentru Senat în Bucureşti, la viitoarele alegeri, ceea ce înseamnă că va obţine, sută la sută, un post de senator în viitorul legislativ.

Gabriela Firea este convinsă că alegerile parlamentare din 6 decembrie vor fi câştigate de  Partidul Social Democrat, care a obţinut cel mai bun scor politic la alegerile locale, în ciuda faptului că a pierdut mai multe oraşe şi consilii judeţene importante.

 „Văd şi eu cu câtă nepăsare faţă de votul românilor vorbesc PNL şi USR despre viitorul premier.

Domnul Orban trebuie să accepte faptul că românii nu-l mai vor şi va trebui ori să îşi dea demisia înainte de alegeri, ceea ce nu va face pentru că nu va face un astfel de gest de onoare pentru că a condus pandemia dezastruos şi economia s-a prăbuşit, dar după acestei alegeri cu siguranţă că va fi un alt guvern şi un alt prim-ministru."

Firea se exlude pe ea din variantele propuse pentru postul de premier

"În condiţiile în care ceea ce aflăm şi noi acum din sondarea opiniei publice PSD va fi partidul câştigător, este normal ca noi să facem propunerea de premier şi nu PNL sau USR.

Aţi observat nuanţa din declaraţia preşedintelui care a spus ca răspuns la întrebarea unui ziarist care sunt variantele de premier şi domnia sa a spus că prima opţiune este domnul Orban.

Ce înţelegem din acest răspuns? Este doar prima opţiune, dar nu şi ultima şi nu şi singura înseamnă că sunt şi alte opţiuni deschise”, a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

Mai departe, Gabriela Firea a oferit şi câteva variante pentru postul de premier din partea PSD, în cazul în care scenariul privind câştigarea alegerilor de către social democraţi se va adeveri.

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu sunt printre numele discutate în interiorul partidului. Gabriela Firea vehiculează şi numele lui Cristian Socol ca viitor premier.

"Domnul Orban trebuie să ştie că românii nu îl mai vor şi ar trebui să-şi dea demisia până în alegeri, dar nu o va face, pentru cum a gestionat pandemia. Dar după alegeri, sigur nu va mai fi domnul Orban premier, pentru că, din sondajele pe care le facem şi noi, PSD va câştiga alegerile.", a spus Gabriela Firea la România TV.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Factura electronică devine obligatorie pentru toți comercianții
x close