Antena 3 CNN Actualitate Firea: "Preşedintele ţării şi Guvernul PNL-USR încalcă o decizie a Curţii Constituţionale"

Firea: "Preşedintele ţării şi Guvernul PNL-USR încalcă o decizie a Curţii Constituţionale"

Senatorul PSD, Gabriela Firea consideră că Preşedintele ţării si Guvernul PNL-USR încalcă un drept câștigat prin lege de cātre toti copiii.

Firea: "Preşedintele ţării şi Guvernul PNL-USR încalcă o decizie a Curţii Constituţionale"
Sursa foto: Facebook Gabriela Firea
de Claudia Popovici    |    30 Dec 2020   •   19:15

Gabriela Firea a postat un mesaj pe reţelele de socializare prin care anunţă că, miercuri la şedinţa on-line la Senat a votat pentru copii şi contra măsurilor guvernului care prin deciziile luate privind alocaţiile incalca o decizie a Curtii Constitutionale.

"Sedinta on line la Senat, acum. Am votat azi PENTRU copii şi CONTRA māsurii guvernului #DeDreapta de a NU dubla alocaţiile copiilor, aşa cum prevede legea propusă de noi. Prin ordonanța guvernului este blocată, practic, aplicarea legii de dublare a alocațiilor iar calendarul propus chiar de catre PNL, de etapizare a dublării, este infirmat printr-un amendament asumat de PNL și USR”, a spus Gabriela Firea, pe reţelele de socializare.

Florin Cîțu: Guvernul nu va dubla alocațiile și nu va crește pensiile. Nu sunt bani la buget

După ședința de Guvern de miercuri, Premierul Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. El a explicat că măsura va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

"Astfel, copiii rămân cu o scădere a alocațiilor de 80%, căci asta înseamnā acest procent de 20% al #CoalitieiDeDreapta.

Concret, am votat contra şi eu, alaturi de colegii mei, Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii. (L491/10.08.2020) – reexaminare/16.11.2020 (la solicitarea Preşedintelui României).

Preşedintele ţării şi Guvernul PNL-USR încalcă o decizie a Curţii Constituţionale, care a statuat cā dublarea alocației pentru copii, contestată şi anterior de două ori, este CONSTITUŢIONALĂ.

Deci, se încalcă un drept câștigat prin lege de cātre toti copiii", a conchis Gabriela Firea pe Facebook.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea PSD
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close